Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 24. 11. 2014.

| Društvo

Korisnici socijalne pomoći žele da rade

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
zitoradja-Kosta-Ilustracija.jpg
90 odsto ispitanika ne odbija rad; Žitorađa

Na osnovu ankete Centra za socijalni rad u Žitorađi, 90 odsto radno sposobnih korisnika socijalne pomoći spremno da se uposli.

Ipak, iako je još pre dve nedelje ova ustanova potpisala protokole sa javnim preduzećima o saradnji, za sada nije bilo potrebe da se korisnici i angažuju.

Očekujemo da će u zimskim danima doći do potrebe da se oni angažuju i tada ćemo znati da li je anketa pokazuje stvarno raspoloženje. Ukoliko odbiju rad, donosimo rešenje da im se socijalna pomoć smanji za 50 odsto u prvom naletu - kaže direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi Stevan Kostić.

On dodaje da su formirani i stručni timovi koji čine predstavnici Centra za socijalni rad i javnih preduzeća koji će pratiti radno angažovanje pojedinih korisnika. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • janko

    00:12 // 26. 11. 2014.

    spremni da rade hmm...korisnici socijalne pomoci primaju kolko ja znam oko 6 000 dinara...i za tih 6 000 treba da odrade 100 sati mesecno sto znaci da im je sat rada 60 dinara...BRUKA dole SNS

  • sloba

    08:31 // 25. 11. 2014.

    Iskreno rečeno ima dosta socijalnih slučajeva koji nisu sposobni ni da se kreću.Ali druga stvar je da mnogi koriste socijalnu pomoć koji su zdravi i jaki setaju po kafanama.Treba im rad i samo rad.

  • Sinovac

    23:19 // 24. 11. 2014.

    Spremni su da rade, ali za platu i radni staž, a ne džabe...Takođe treba da im platite topli obrok i prevoz. Bez svega toga popićete tužbe, pa ćete da se pušite...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: