Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 4. 7. 2013.

| Društvo

Korumpirane lekare prijavite direktoru KC Niš!

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Dr Zoran Radovanović, narodni poslanik SPS i direktor KC Niš
Dr Zoran Radovanović, narodni poolanik SPS i direktor KC Niš

Direktor Kliničkog centra Niš, dr Zoran Radovanović, javno je pozvao pacijente i rodbinu da lično njemu prijave svaki pokušaj traženja mita. Diskrecija je zagarantovana, a procesuiranje svakog slučaja obavezno, obećao je dr Radovanović u emisiji “15 minuta”.

U slučaju da bilo ko od lekara ili osoblja Kliničkog centra Niš eventualno zatraži novac za zdravstvenu uslugu, pacijenti ili njihova rodbina mogu da to prijave lično direktoru ove ustanove.

Dr Zoran Radovanović javno obećava da će svaki prijavljeni slučaj istražiti.

- Jedno je stručnost, jedno je znanje, a drugo korupcija! Znači, kad - god i gde - god, na bilo kom mestu u Kliničkom centru neko potraži novac, da slobodno dođu, da se jave lično meni. Što bi rekli ljudi, biće diskrecija zagarantovana! - kaže dr Radovanović.

Tvrdi da je “95 % i više” zaposlenih u niškom KC pošteno, ali i ne negira da “postoji jedan deo” koji to nije.

- Ali ja ne mogu da se borim protiv korupcije ako neko neće da prijavi da li je neko od lekara ili sestara ili osoblja tražio novac od njega! - kaže direktor Kliničkog centra.

Dr Zoran Radovanović, narodni poslanik SPS i direktor KC Niš Dr Zoran Radovanović u studiju Južnih vestiRadovanović, koji je i narodni poslanik SPS, kaže da za sada postiže da ispuni svoje obaveze i kao direktor i kao posalnik. Ali i najavljuje da će “definitivno morati da se jedne od te dve stvari oslobodi”.

- Pre svega, moraću da se oslobodim funkcije poslanika. Evo, danas će se u Skupštini raspravljati o rebalansu budžeta, ali obaveze u Kliničkom su mi važnije i bitnije. S druge strane, nije isto kad je direktor Kliničkog centra poslanik i kad nije poslanik. Ja kao poslanik imam mnoga vrata otvorena, pa mogu da pomognem i Kliničkom centru i Nišu - kaže Radovanović.

Šta mu je funkcija poslanika omogućila i kako je to pomoglo i ustanovi čiji je direktor i građanima Niša, da li je isto biti poslanik vlasti i opozicije i da li bi odgovornost narodnih poslanika prema biračima i njihov potencijal za lobiranje za svoj kraj mogli da se povećaju kroz izmene izbornog sistema, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • моцриц

    09:51 // 26. 11. 2013.

    Имам сведочанство да поделим са свима вама, треба ми кредит за дуго времена сада и покушали су многе кредитора, али ми нико није дао кредит. Хоћу да кажем да сам коначно добила кредит од Бога бојећи к

  • miroslav

    07:54 // 18. 7. 2013.

    Kakva budalaština. Ti prijaviš nekog lekara i on će priznati direktoru da je tražio mito. To može da smisli samo prekaljeni komunista.

  • robin hood

    11:28 // 9. 7. 2013.

    Ovo podesca na Srećka Šojića i Pantića kad su Pantiću ponudili mito a Šoić preuzeo na sebe da to reguliše

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: