Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 24. 7. 2014.

| Društvo

Kraći parking za porodice osoba sa invaliditetom

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
Parking
Uskoro ograničenje za parkiranje članova porodice osoba sa invaliditetom.

Pošto članovi porodica osoba sa invaliditetom sve češće zloupotrebljavaju pravo na besplatno parkiranje, gradska vlast u Nišu razmatra uvođenje vremenskog ograničenja za ove vozače.

U gradskoj Uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu pojašnjavaju da će direktni korisnici, odnosno osobe sa invaliditetom, moći i dalje da koriste odgovarajuća parking mesta bez vremenskog ograničenja.

Međutim, takozvani "indirektni korisnici", odnosno članovi porodice osoba sa invaliditetom, ubuduće će moći pojedinačno parking mesto da koriste maksimalno 3 sata, umesto neograničeno, kako je do sada bio slučaj.
 
Jordan Ivanović, koordinator ove gradske uprave objašnjava da je čest slučaj da indirektni korisnici zloupotrebljavaju pravo na besplatno parkiranje koje osoba sa invaliditetom ostvaruje.
 
Ovaj problem će se rešiti, navodi Ivanović, tako što će u vozilu osobe sa invaliditetom na vidnom mestu morati da stoji rešenje o korišćenju parking mesta bez ograničenja, a u vozilima indirektnih korisnika, koji prevoze osobu sa invaliditetom, moraće da bude istaknuto rešenje o ograničenom korišćenju parking mesta.

Na taj način će se, dodaje on, osloboditi veliki broj parking mesta koje nesavesni vozači uzurpiraju.


"Gužva" na parkingu

Uprava za socijalnu i zdravstvenu zaštitu je, takođe, pokrenula inicijativu da se obeleži još 35 parking mesta jer ih u gradu trenutno ima svega 66.

- Od januara ove godine imamo 756 pozitivnih rešenja za korišćenje povlastice, za samo 66 parking mesta, što je 11 novih korisnika po parking mestu. Sa obeležavanjem parking mesta moguće je krenuti vrlo brzo, dok je ograničavanje satnice na 3 sata inicijativa koja se može realizovati tek u toku sledeće godine, tako da sada očekujemo brz odgovor Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, kojoj smo prosledili ovu inicijativu - dodaje Ivanović.

Ove inicijative podnose i predstavnici 16 niških udruženja osoba sa invaliditetom. 

Inače, odluka o obeležavanju parking mesta i ograničavanju satnice bila je doneta još pre dve godine, međutim, do realizacije tada nije došlo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sonic_Youth

    15:01 // 24. 7. 2014.

    Ne bi me cudilo da krenu i da naplacuju. Mora parking sewrvis od necega ziveti...

    • predrag stankov

      10:09 // 25. 7. 2014.

      bas tako jer invalidi grada nisa nemaju prava na nista

  • zortan

    13:08 // 24. 7. 2014.

    Ja,kao osoba sa invaliditetom,često ne mogu da parkiram auto jer se parkirao neko koji nema pravo da se parkira na to mesto.U drugim gradovima pauk nosi takva vozila-ipak se parkirao na žuto.

  • johnson

    13:00 // 24. 7. 2014.

    Joj . . . samo da jadnici iz parking servisa ne ostanu bez para. Inace, ovako ce da rese sve svoje probleme i vise nece poslovati sa gubitkom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: