Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 14. 4. 2015.

| Društvo

Krpljenje rupa "po hitnom postupku"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
udarna
Udarna rupa u Ulici Vojvode Mišića; Foto: Dosta je bilo

Pošto su tenderi za izbor preduzeća koja bi rekonstruisala niške ulice i krpila udarne rupe poništeni zbog pristiglih žalbi, Direkcija za izgradnju je odlučila da firme izabere po hitnom postupku kako bi se sa sanacijom kolovoza krenulo što pre.

Očekuje se da najkasnije sutra, i za redovno i za periodično održavanje puteva u Nišu i okolini bude raspisana javna nabavka po hitnom postupku.

Na oba tendera su ponuđači podnosili žalbe i mi smo odlučili da raspišemo javne nabavke po hitnom postupku. Ukoliko sve ide po planu čitav postupak bi trebalo da bude završen za najviše petnaestak dana - kažu u niškoj Direkciji.

Iako je javna nabavka za izbor firme koja bi radila na rekonstrukciji ulica raspisana još septembra prošle godine, zbog žalbe ponuđača, ona nije okončana do danas.

Komisija je izabrala preduzeće “MD Git”, ali su žalbe podneli “TRACE PZP Niš”, “PZP Zaječar” i “PD ABM Putogradnja” iz Mramora.

Prijavljivanje na tender za periodično održavanje ulica bilo je otvoreno do 13. marta, ali je i tu, kako kažu u Direkciji bilo žalbi, pa je odlučeno da se javna nabavka poništi.

Dok se procedure oko izbora preduzeća ne završe udarne rupe u Nišu krpe se samo po nalogu inspekcija i to radi pukovačka “Vodogradnja”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sajsi

    19:17 // 15. 4. 2015.

    Maltretiraju nas što više, ovom bedom, da bi za nekoliko meseci krenuli sa gradnjom pred izbore.Pa da svi ljubimo Perišićevu sliku. Klasičan ruski sistem,izgladnjivanje da bi držali narod u pokornosti

  • A ti gospodine N posto pricas "istinu" potpisi

    10:28 // 15. 4. 2015.

    komentar,a ako i nisi primio platu nisi je primio zbog ovog istog grada koji je sahranio tu firmu jel su im se placali sa kasnjenjima i po dve godine a da bi ti primio platu firma se zaduzivala

    • Nikola

      11:31 // 15. 4. 2015.

      Nije grad nego vlasnik firme!

  • Sve ostale putarske firme nisu iz Nisa!!!

    10:23 // 15. 4. 2015.

    I zaposljavaju ljude sa strane osim pzp nis koga je kupila Bugarska firma koja se u startu pokazala kao nedosledna potpisali su ugovor o sponzorstvu sa Masincem a oni istupaju iz lige!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: