Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 27. 11. 2015.

| Društvo

LAF ne veruje u dobru volju gradskih vlasti

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
novac
Manje para i za predsednika Skupštine; ilustracija; foto: JV

Nakon odluke Administrativng odbora niške Skupštine da funkcionerima koji ne rade "za stalno" u gradskim službama smanje honorare, gradsko antikorupcijsko telo traži da budžetska inspekcija prekontroliše sve isplate za funkcionere.

Iz Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) očekuju da inspektori utvrde da li su postojali i razlozi zbog kojih je vlast još ranije trebalo da smanji plate, podsećajući da su po nalogu Upravne ispekcije "plate" već smanjivane letos.

Reč je o mesečnim naknadama za funkcionere koji zaradu ostvaruju u drugom preduzeću, ustanovi ili samostalno obavljaju neku delatnosti.

Njima će biti isplaćivano 30 odsto od iznosa plate koju bi primali za obavljanje funkcije kada bi bili na stalnom radu u organima i službama Grada, a ne 50 odsto te plate, kao što su dobijali od septembra 2012. godine - kaže koordinatorka LAF-a Zorica Miladinović.

Kako je ranije saopšteno iz Administrativnog odbora, naknade će ubuduće biti umanjene predsedniku Skupštine grada i njegovom zameniku, petorici gradskih većnika, gradskom urbanisti, kao i predsedniku samog skupštinskog Odbora za administrativna pitanja.

Podsetimo, Administrativni odbor je letos smanjio plate 19 stalnozaposlenih funkcionera za 30 odsto, postupajući po nalogu Upravnog inspektorata, koji je utvrdio da su oni primali nezakonito uvećanje plata u tom procentu.

Prema nalazu Upravnog inspektorata, nezakonite “funkcionerske dodatke” u poslednje tri godine i za kraći vremenski period dobijali su gradonačelnik Niša, zamenik gradonačelnika, devet članova Gradskog veća i osam predsednika stalnih radnih tela Skupštine grada.

LAF je tada javno pozvao ove funkcionere da te dodatke hitno vrate u budžet grada Niša kao moralni čin, na šta se odazvao samo predsednik Korisničkog saveta javnih službi Skupštine grada.

LAF je tada od budžetske inspekcije zahtevao i da obezbedi da se nelegalno isplaćen novac vrati u budžet. Iz te gradske inspekcije je za sada samo odgovoreno da se “na ovom predmetu još radi”.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Nikolic

    23:34 // 29. 11. 2015.

    DJON na njihovim obrazima

  • !?

    19:38 // 27. 11. 2015.

    "LAF ne veruje..." !? A ko normalan još veruje ovoj gradskoj vlasti !?

  • Gospodo iz južnih,

    18:53 // 27. 11. 2015.

    moliću, ovo nije vest! Vest bi glasila: LAF veruje u dobru volju gradskih vlasti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: