Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 19. 10. 2016.

| Društvo

LAF traži od inspekcija da ispitaju poslovanje Narodnih novina

Autor:D. VaskovićIzvor:Južne vesti
laf
LAF se pridružuje zahtevima i traži reakciju inspekcija; foto: JV arhiva

Provera poslovanja i tretmana zaposlenih u niškim Narodnim novinama, prvo je što bi trebalo da urade nadležne inspekcije, kažu u Lokalnom antikorupcijskom forumu (LAF) nakon razgovora sa Jovicom Vasićem, novinarom pomenutog medija koji već 9 dana štrajkuje glađu.

LAF se pridružuje zahtevima novinarskih udruženja i samog Vasića upućenim policiji, javnom tužilaštvu, inspekcijama, nadležnim ministarstvima i drugim institucijama da hitno i profesionalno provere zakonitost poslovanja i postupanja prema medijskim i drugim radnicima u Narodnim novinama, a u slučaju utvrđivanja nepravilnosti da izreknu sankcije odgovornima.

vasic Vasić u štrajku već 9 dana; foto: JV arhivaOni upozoravaju da postojanje privilegovanih pojedinaca ili kompanija ukazuje na slabost institucija sistema i otvara sumnju u njihovu korumpiranost.

Podsećamo da se o sumnjama u kršenje finansijskih, sindikalnih i radnih propisa u Narodnim novinama javno govori od njihove privatizacije 2006. godine, kada su njihov vlasnik postali pojedini članovi niške porodice Radomirović - kažu u saopštenju.

Istovrenemo LAF poziva novinara Vasića da prekine štrajk koji mu ugrožava zdravlje i da zadovoljenje svojih zahteva potraži u institucijama ili van institucijalno u čemu su oni spremni da mu pruže podršku.

Podsetimo, novinar Jovica Vasić pre 9 dana je izašao na ulicu i počeo sa gladovanjem posle 22 godine rada u Narodnim novinama, a danas bi trebalo da mu se pridruže i daju mu podršku kolege iz cele Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • blackburn

    20:01 // 19. 10. 2016.

    Ma,ne smeju da pisnu.

  • Синиша

    16:37 // 19. 10. 2016.

    Да ви чика Сики објасни да од тога нема ништа да буде.Голем газда је бата Витко.Ради или не ради,,,,ако има плата добро је,ако нема плата имаш бре посао и шта сад.

  • Auuuu

    16:28 // 19. 10. 2016.

    Nek se preispitaju prvo clanovi LAF-a i njihove proslosti (na mestima na kojima su radili) i sta su dokazali do sada sta. Papiri na sve strane. Ljudima treba posao,da rade i da primaju platu a ne da li su papiri kako treba ili ima li dovoljno papira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: