Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 15. 4. 2014.

LAF za pokretanje postupka protiv Grada Niša

gradska kuca Gradski oci ne reaguju na kritike LAF-a, jedino rešenje državni organi, arhivska fotografija

Zbog nezakonite skupštinske odluke o JKP “Naisus” iz Lokalnog antikorupcijskog foruma najavili pokretanje postupka protiv odgovornih u Gradu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • ako ZJN predviđa mogućnost zaključenja neposrednog ugovora o izvođenju radova između grada Niša i JKP"Naisus" bez sprovođenja ja

    18:12 // 15. 4. 2014.

    onda mi nije jasno zbog čega LAFovci biju bitku za neke niške firme, pri čemu zaboravljavju da na tenderu mogu učestvovati i firme čije sedište nije u Nišu. Naknada za zainteresovane firme upućuje...

  • dragi moji LAFovci

    18:12 // 15. 4. 2014.

    hajde da privatizujemo javna preduzeća i time isključimo mogućnost neposredne dodele poslova. Privatizacija vodovoda, po meni, ne bi ništa dobro donela.

  • cenjeni LAFovci

    18:13 // 15. 4. 2014.

    kako to da vam ne smeta kada Zavod za urbanizam Niš, iako nije komunalno preduzeće, sklapa poslove sa Gradom neposrednom pogodbom. Zbog čega i tu ne tražite naknadu za zainteresovane privatne firme?!

  • istinoljub

    21:32 // 15. 4. 2014.

    javljaju se dezurni botovi. ovde laf samo trazi postovanje zakona o cemu je uprava za javne nabavke dala misljenje. tako lokalna samouprava treba da postuje zakon

    • onda tražite izmenu Zakona o javnim nabavkama

      12:27 // 16. 4. 2014.

      neka se briše član po kome osnivač, u ovom slučaju Grad Niš, ima pravo da zaključi neposrednom pogodbom ugovor sa javnim preduzećem koje je osnovao, za obavljanje komunalne delatnisti, JKP"Naisus".

    • zbog čega se borci za pravdu

      12:34 // 16. 4. 2014.

      bore samo za nadoknadu za pojedine privatne firme sa teritorije grada, gde su zainteresovane firme iz drugih gradova? Gde su druge oblasti, zar ne treba da se bore za sve, a ne za par firmi?!

    • tranzicija svesti

      13:24 // 16. 4. 2014.

      @onda tražite izmenu Zakona o javnim nabavkama Kad komentarišeš moraš da znaš o čemu pričaš,direk. pogodba se vrši za iznos do 2,5mil din, i to za određeni posao a ne sve poslove uopšte.Čitaj,pa brani

    • @tranzicija svesti

      20:24 // 16. 4. 2014.

      SG RS 124/12 od aprila 2013.god. čl.39 ZJN neposredna pogodba za iznose do 400hiljada, a ne do 2,5miliona, a pogledaj ZJN i vidi u kojim slučajevima se ne oglašava JN, nego se neposredno dodeljuje JP

    • @tranzicija svesti

      20:24 // 16. 4. 2014.

      čiji je osnivač lokalna samouprava ili republika, koje je registrovano za obavljanje poverene komunalne delatnosti. Malo edukacije nije na odmet ;)

    • tranzicija svesti

      12:21 // 17. 4. 2014.

      Ukoliko se poverava (dodeljuje) posao JP čiji je osnivač Rep. ili Lok. samoupr. onda se ne radi o JN nego kako je i rečeno o dodeljivanju posla. Čitaj šta si sam napisao, da bi se pozivao na edukaciju

  • Dr. Godfroa

    23:11 // 15. 4. 2014.

    Niški vodovod je bez tendera dobio posao od grada za‚‚popovački kolektor‚‚jer prosto, ima sve neophodne resurse za uspešno i kvalitetno izvođenje radova,a drugi izvođači te uslove nemaju!

  • dobrojutro LAF

    08:11 // 16. 4. 2014.

    Pa LAF bi imao tu mnogo posla.Šta je sa brutalnim kršenjem zakona kada su u pitanju postavljenja direktora koji ne ispunjavaju zakonske uslove.SNS ume da hapsi,ali doći će i na njih red jednog dana

  • gradonačelnik

    10:20 // 16. 4. 2014.

    Ma kakav LAF, kakav Zakon o javnim nabavkama, kad mi imamo 170 poslanika, ko nam sta moze!

    • Gardonačelnik lično

      11:45 // 16. 4. 2014.

      Ma kakav zakon? Šta je to? Ja sam ZAKON, a SNS je iznad zakona, tj MENE. Tačka.

  • mile

    22:46 // 23. 4. 2014.

    Ljutnja GN Perišića da je pomogao LAF-u pri formiranju,a sad ga napadaju, već spada u smišljenu korupciju medija da bi sebi obezbedio "ledja".Sujeta mu ne dozvoljava ispravno razmišljanje.

  • doktorka

    06:56 // 24. 4. 2014.

    Sto se LAF ne bavi zaposljavanjem Jerkan-Rankovic u Domu zdravlja? Ko ce da leci Nislije? Tatini i mamini vezisti?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: