Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:55, 18. 12. 2011.

| Društvo

Lepa akcija niških gimnazijalaca

Autor:Andrija KrstićIzvor:Južne vesti
deca-nakit
Pravljenje minđuša

Učenici Gimazije "Bora Stanković" iz Niša i Udruženje za decu sa smetnjama u razvoju "Drugačiji zajedno“, družili su se u subotu sa vršnjacima iz specijalne škole "14. oktobar" i sa njima pravili nakit.

Očekuju da njihove kreacije budu prodate na aukciji u Gradskoj kući, a prikupljenim novcem planiraju da kupe novogodišnje paketiće za decu sa smetnjama u razvoju.

– Ovo je fenomenalno iskustvo. Dosta smo sarađivali, družili se i kao rezultat toga napravili sav ovaj nakit - kaže Anastasija Nikolić, učenica Gimanzije "Bora Stanković“.

Slične utiske imali su i vršnjaci iz ,,14-og oktobra“:

– Bilo je lepo. Crtala sam, družila se i upoznala nove drugare. Volela bih da se sve ovo ponovi – kaže Andrijana Conjić.

Radionici su prisustvovali i pomogli defktolozi Slađana Petrović, Ivana Stajković i Mirjana Veličković.

– Najvažnije je što je čitava akcija pokrenuta od mladih, bez sugestije odraslih. To pokazuje koliko su mladi spremni da se aktiviraju u svom gradu i pokušaju da nešto promene. Bilo bi dobro kada bi i druge škole organizovale akcije čija je poenta druženje i ostvarivanje komunikacije između dece sa smetnjama u razvoju i njihovih vršnjaka iz redovnih škola – kaže Slađana Petrović, predsednica udruženja "Drugačiji zajedno“.

Materija za radionice pokolonile su niške knjižare "Čičak" i "Kozmet“.

Inače, ova akcija deo je projekta "Veni, Vidi, Volonteri”, koji niški gimnazijalci sprovode zajedno sa vršnjacima iz Bugarske, uz finansijsku podršku Akademije centralnih evropskih škola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ket i ket

    10:58 // 20. 12. 2011.

    Knjižara se zove Kozmik a ne kozmet.. :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: