Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:36, 29. 9. 2015.

| Društvo

Leskovac dobija 300 novih parking mesta

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
parkiranje-leskovac.jpg
Iza Toplane biće obeleženo 166 parking mesta; foto: JV

Leskovac će uskoro dobiti novih 300 parking mesta i to u centralnoj gradskoj zoni, a sve lokacije na kojima je do sada parkiranje bilo besplatno i ubuduće se neće naplaćivati.

Na potpisivanju anekesa ugovora između Grada i firme „Metroparking jug“ o uređenju parkirališta, istaknuto je da će za parkiranje u Dubočici, Radničkom i u naselju Solidarnost, samo biti iscrtana nova parking mesta, ali da se ona neće naplaćivati, kao što to ni do sada nije bio slučaj.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković istakao je da je aneksom ugovora o privatno-javnom partnerstvu definisano da se ovo preduzeće obavezalo da sagradi i obeleži nekoliko parking prostora u gradu i time rastereti gradske ulice.

Reč je o lokacijama u Ulici 7. juli, iza hotela „Dubočica“ i iza Narodnog muzeja gde će ukupno biti obeleženo 166 parking mesta bez montažne garaže koja je planirana da se podigne na prostoru iza uprava Toplane i Doma sa još 120 mesta. Još 153 parking mesta dobićemo nakon rekonstrukcije trotoara u ulicama Cara Dušana, Maksima Gorkog, Vojvode Mišića i Ratka Pavlovića, kao i u Partizanskoj ulici i Goce Delčeva - istakao je Milenković.

Ova parking mesta se neće naplaćivati prvih godinu dana. 23 Ukupna vrednost radova je 30 miliona dinara; foto: JV

Reč je o grejs periodu za prilagođavanje naših sugrađana, a nakon toga će stanari okolnih zgrada, koji imaju obeležene nepokretnosti u tim ulicama, plaćati simboličnu mesečnu kartu od 270 dinara za svoje parking mesto. Za ostale će važiti standardna cena - objašnjeno je na današnjem sastanku.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je naglasio da je postignuti dogovor sa „Metroparkingom“ doneo boljitak gradu.

Raniji ugovor je bio jako štetan za sve Leskovčane. “Metroparking jug“ je imao monopol nad ovom delatnošću. Sad će morati da urede stacionarni saobraćaj, a  procent od naplate karata smo podigli sa 10 na 30 procenata u korist Grada – rekao je Cvetanović.

Direktor i suvlasnik “Metroparkinga jug“-a Stevan Ranković kazao je novinarima da, iako ne deluje tako, prethodni period nije išao ni u korist samog preduzeća.

Mnogo toga se izdešavalo. Bilo je problema u rukovođenju našeg preduzeća pre nego što sam ga ja preuzeo i to ne mogu da ispravim. Građani su ponekad zaista bili s pravom ogorčeni na nas. Sada smo se potrudili da naša zajednička saradnja zaista funkcioniše na obostranu korist i da Leskovac postane saobraćajno jedan pravi uređen grad - kazao je Ranković.

Samo u izgradnju novih parking prostora “Metroparking jug“ će uložiti oko 14 miliona dinara. Sa druge strane, ulice u kojima se uređuju trotoari, postaće po završetku radova jednosmerne kako bi se rasteretio saobraćaj.

Kako je najavljeno, planira se da radovi vredni 30 miliona dinara budu okončani u narednoj godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: