Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 11. 12. 2014.

| Društvo

Leskovac spremno dočekuje prvi sneg

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
leskovac.jpg
Iz Direkcije tvrde da je sve spremno za prvi sneg

Prvi sneg Grad Leskovac dočekuje spremno, a Direkcija za urbanizam i izgradnju je još 15. novembra u zimsko održavanje uvela izvođača radova i na lageru ima trenutno 40 tona soli.

U Direkciji su ubeđeni da Leskovac ove godine sneg neće iznenaditi.

Rizle takođe ima sasvim dovoljno, a naručili smo još 100 tona soli - kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

U režimu održavanja puteva u zimskim uslovima dati su prioriteti. 2 Milenko Milenković

Prvi stepen prioriteta obuhvata glavne saobraćajnice u Leskovcu koje su izdvojene prema položaju, a značajne su za prilaze zdravstvenim ustanovama, svim obrazovnim i dečjim ustanovama, kao i prilaze javnim preduzećima, ustanovama i gradskoj upravi, prilaze grobljima, kao i ulice sa značajno strmim usponima, prilazima mostovima, ali i mostove na kojima se interveniše po potrebi, kada dođe do stvaranja poledice - objašnjava Milenković.

Inače, Uredbom vlade Republiuke Srbije, od ove godine, deo državnih puteva prešao je u ingerenciju lokalne sasmouprave, pa će o deonici od Pečenjevca do Male Kopašnice brinuti izabrana firma na tenderu za zimsko održavanje.

Kako ističe direktor, odlična je i saradnja sa Sektorom za vanredne situacije Leskovca koji reaguje kada već sneg zaveje saobraćajnice ili određena sela na periferiji gradske opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: