Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 21. 8. 2015.

| Društvo

Leskovački „Vodovod“ u naplatu i seču ide sa privatnim obezbeđenjem

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
obezbeđenje
Obezbeđenje "Tigar" sa radnicima "Vodovoda"; foto: JV

Domaćinstvo starice Smilje Dimitrijević juče je isključeno sa vodovodne mreže i to u prisustvu 5 telohranitelja privatnog „Tigar“ obezbeđenja koje je angažovalo Javno preduzeće „Vodovod“.

U tom trenutku ova 74-godišnja žena bila je sama u kući, a komšije kažu da su bili zapanjeni brutalnim načinom na koji je ova mera bila sprovedena.

Nemoćna starica iz ulice Gavrila Principa ne poriče dug od 59.000 dinara. U kući živi sa sinom i četrovicom unuka, ali svi preživljavaju od penzije njenog pokojnog supruga od 16.000 dinara.

le Smilja muku muči sa "Vodovodom"; foto: JVKako kaže, nimalo se nije prijatno osećala kada je pred svojim vratima videla desetak korpulentih muškaraca koji su se pojavili da bi joj isključili vodu, a ona ih je čak ponudila i kruškama iz svog dvorišta. Pokušala je da ih odvrati od njihove namere, ali joj to nije uspelo.

Nama su greškom izračunali da smo za mesec dana potrošili čak 70 kubika vode. Pa tom vodom smo mogli da potopimo celu ulicu. To je neralno. Nakon toga su nam bez pitanja skinuli vodomer, bez naloga, a ja sam se bespravno priključila na vodu, to ne poričem. Kad je radnik „Vodovoda“ skinuo „vodomer“ ja sam ga pitala po čijem nalogu je to uradio, a on mi je pijući rakiju odgovorio da se obratim direktoru. Nikad nisam upsela da dođem do njega. A onda mi je poslao neke gorile da me zastrašuju i isekao cev - priča Dimitrijevićeva.

Svom prvorođenom sinu za dve nedelje stavlja godinu dana, a sada, zbog nedostatka vode, kako kaže, ne može ni da mu spremi parastos.

Zamolila sam da me ne isključuju još dve nedelje dok ne spremim parastos, ali su ipak to uradili i sada ne znam šta ću i kako ću - priča nam Smilja kroz plač.

obezbeđenje Obezbeđuju i iskop; foto: JVDirektor „Vodovoda“ Staniša Ristić, kazao je da je ekipa njegovog preduzeća zapravo bila napadnuta, i da je čak morala da interveniše i policija.

Što me ne pitate da li su naši radnici morali da spašavaju živu glavu jer su ih jurili sekirom - rekao nam je kratko Ristić.

Od direktora „Vodovoda“ nismo uspeli da dobijemo informaciju ko su zapravo najveći dužnici u samom gradu i da li se i njima prekida vodosnabdevanje. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kosta

    18:45 // 24. 8. 2015.

    junaci

  • dejan

    15:45 // 22. 8. 2015.

    Niko ne sme da oduzme deci vodu.Niko se od komentatora nije primetio da je ovde prekršen Ustav.Oduzeto je pravo na normalan život dece.Četvoro deteta je ostalo bez vode,nisu deca kriva, što njihova baka nije platila račun.Momentalna ostavka direktora i krivična prijava i za policiju,direktora i sve koje su učestvovali u ovoj sramoti

    • Nikola Todorovic

      13:17 // 2. 11. 2015.

      Pa daj i ja imam decu da ne placam struju i vodu,imam malu decu nemoze da me iskljuce.Da li mozes uci u mesaru i uzeti prase i da izadjes a da ne platis?Sve to ko duguje seci.

  • Kalča

    15:31 // 22. 8. 2015.

    "Junaci" su kad udaraju na starice, starce i nejač. Poput one o tome kako srpski pandur ili pripadnik kukavičkog sekjuritija love tigra. Uhvate mačku pa biju dok ne prizna da je tigar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: