Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 18. 5. 2015.

| Društvo

Leskovčani "zebre" prelaze po sećanju

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Obeležavanje "Komunalcu" povereno pre mesec dana, a građani i dalje prelaze "na rizik"

Iako je pre tačno mesec dana Grad Leskovac doneo je Odluku o obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije, pešački prelazi nisu "osveženi" pa je saobraćaj često haotičan. Leskovčani koriste prelaze "po sećanju", pa rizikuju i vozači i pešaci.

Pešaci prelaze ulicu na slepo, dok vozači sa velikim naporom pokušavaju da uoče bele linije na kolovozu.

Leskovčani koje smo zatekli u trenutku dok su prelazili pešački prelaz kažu da to čine napamet jer znaju da su oni nekada na tom mestu bili obeleženi. Danas se ne vide, a na pojedinim mestima samo naziru, pa se pešaci boje za svoju bezbednost i oslanjaju se na intuiciju i dobru volju vozača. 2 Prelazi se na pojedinim mestima naziru, a negde su potpuno "isčezli"

Vozači koji su iz Leskovca zapamtili su gde su nekada bile iscrtane "zebre", pa se koliko-toliko, snalaze u ovom neredu.

Gradsko veće je još 16. aprila poverilo Javno-komunalnom preduzeću „Komunalac“ obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, ali danas nismo uspeli da od direktora Dragana Milenkovića dobijemo odgovor kada će krenuti to i da rade.

I Milenko Milenković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju koja daje nalog za pokretanje ovih radova, i pored obećanja da će nam dati informacije na ovu temu, nakon toga više nije odgovarao na naše pozive.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • isto i u Nis

    09:44 // 19. 5. 2015.

    Nista bolje ni u Nis. Nego ovde pozabadase znakove pa malo lakse al na kolovoz ostali samo beli coskovi od zebru.

  • Sima

    07:57 // 19. 5. 2015.

    Зебре чим се поново обележе након три четири месеца се обришу као да нису ни рађене. И тако сваке године. Па ваљда треба да трају неколико година, а не неколико месеци. А можда је некоме то у интересу

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: