Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 28. 7. 2014.

| Društvo

Lokali u Podzemnom rade, "Čair" suv

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Lokal-podzemni.jpg
Poplava napravila posao vlasnicima lokala preko noći (foto: Vanja Keser)

Prodavnice u novom Podzemnom prolazu, čiji su vlasnici do pola noći iz njih izbacivali vodu zbog poplave, danas rade. Ni tamo, ni u poplavljenoj hali “Čair”, nema veće materijalne štete.

Voda-podzemni Vlasnici lokala proveli celu noć u Podzemnom prolazu (foto: Vanja Keser)Kako smo saznali od radnika ovih lokala, roba u njima uglavnom je ostala suva i neoštećena jer voda, čji je nivo bio oko deset centimetara, nije doprla do nje. Danas je sve osposobljeno za rad, samo jedan deo hodnika i pod nekoliko lokala još je vlažan.

- Pod je vlažan, mušterijama govorimo da paze da se ne okliznu, ali radimo. Roba nije nakvašena. Snašli smo se, samo se nadamo da se večeras neće desiti isto – kaže radnica jednog butika obuće.

Radnici Sportskog centra “Čair” su sve do jutros u 4 sata pumpama i ručno izbacivali vodu iz svlačionica, kancelarija i hodnika.

- Sve je to popločano, pa nema nikakve štete. Nameštaj iz kancelarija smo na vreme podigli i ostao je suv. Nema štete, ali smo u poslu dali maksimum. Nadamo se da padavine večeras neće da budu istog intenziteta – kaže direktor Sportskog centra “Čair” Dragan Perić.

podzemni-prolaz Posle čišćenja preko noći, lokali rade (foto: Vanja Keser)Kako je objasnio, ovog puta poplavu nije izazvala atmosferska voda, s obzirom na to da je "brana" od džakova sa zemljom postavljena na kritičnim mestima izdržala nalet. Problem je napravila kanalizacija koja se izlila.

Ove poplave posledica su jake kiše i olujnog vremena sa gradom koje je juče pogodilo Niš. Tada su bile poplavljene ulice, a voda se još zadržala u nekim podrumima.

Neke građani su ostali bez interneta, kablovske televizije i struje. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    08:51 // 29. 7. 2014.

    ma,super!cak je i bolje nego pre poplave.ljudi,bre,sta se preduzima da do ovakvih stvari vise ne dodje,usled velikih pljuskova?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: