Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 22. 5. 2015.

| Društvo

Mališani na maskenbalu proveli publiku kroz zemlje sveta

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Maskenbal-2
Mališani 12 vrtića pokazali talenat

Letnja pozornica na kojoj je održan 24. maskenbal mališana Predškolske ustanove "Pčelica" bila je popunjena do poslednjeg mesta, a da bi videli kako najmlađi predstavlju 11 zemalja sveta i jednu iz mašte, mnogi su stajali u gužvi kakvu ne pamte.

Maskenbal-3 Prvi na scenu izašli predškolci "Bubamare" i predstavili srpske običajePrvi na scenu su izašli mališani koje čuvaju vaspitači "Bubamare" da predstave tradicionalnu muziku i običaje Srbije, zatim su njihovi drugari iz "Crvenkape" nošnjama, muzikom i zastavom publici pokazali kako je u Danskoj, rodnoj zemlji pisca njihovih omiljenih bajki Hansa Kristijana Andersen.

Dolazila sam ranije da pratim bratance, ali ne pamtim da je ikad bilo ovoliko publike. Lepa manifestacija godinama predstavlja naše najmlađe sugrađane - kaže Jelena Ćosin, mama trogodišnjeg Alekse.

Maskenbal-5 Pozornica popunjena do poslednjeg mestaI zatim su redom mališani iz različitih vrtića roditelje, bake i deke vodili u Holandiju, Grčku, Rusiju, Ganu, Bugarsku, Brazil, na Havaje, ali i u izmišljenu "Zemlju dečje mašte"...

Ni kraća kiša nije prekinula nastupe mališana koje su vaspitači pripremali uz pomoć roditelja, ali su neki gledaoci ipak otišli da pronađu zaklon.


Pobedili predstavnici Gane

Da bi se odalo priznanje vaspitačima koji su izrađivali kostime, maske i koreografije, roditeljima i mališanima koji su vredno vežbali, birani su najbolji.

Maskenbal-4 Svaka grupa predstavljala po jednu zemljuIgračke i torta u ponedeljak će otići pobednicima, vrtiću "Pepeljuga" čiji su mališani bili maskirani u stanovnike Gane.

Drugo mesto su podelili vrtić "Bambi" koji je predstavio Holandiju i "Bubamara" koji je prikazao svoju zemlju.

Treće mesto su podelili mališani iz "Kolibrija" koji su predstavljali "Zemlju mašte" i njihovi drugovi iz "Palčića" sa koreografijom o Brazilu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lela

    23:30 // 22. 5. 2015.

    Upravu si Majo. Sva su se deca trudila da budu najbolja, ali ako se pominju svi vrtići treba ih onda i imenovati, jer onda nije fer ni prema drugoj deci a pogotovu ni prema vaspitačima tih vrtića

  • maja

    21:57 // 22. 5. 2015.

    Sva deca su bila odlična, ali mi nisu jasni ljudi koji su prethodnim komentarima lupali minuse...ne razumem takvu reakciju

  • lela

    20:41 // 22. 5. 2015.

    Nije spomenut ni Cvrčak a oni su imali najbolji plesni deo od svih vrtića, i najlepšu scenu. BRAVO za jedinstveni CVRČAK

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: