Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 1. 7. 2015.

| Društvo

Maratonska sednica Gradskog veća Vranja

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
490x370-IMG-20120904-180545
Na dnevnom redu bilo 45 tačaka

136. sednica Gradskog veća trajala je čak 12 sati, a razlog je, kako kažu većnici, broj razmatranih tačaka i njihova važnost. Naime, oni su doneli odluke po čak 45 tačaka.

Iako je uobičajena procedura da se nakon sednice većnik Branimir Stojančić obrati novinarima, ovoga puta izostala je i konferencija za novinare, već je iz Gradske uprave dostavljeno saopštenje.

Sednica je trajala dugo, ne samo zbog obimnog dnevnog reda, već i zbog važnosti tačaka poput one koja se bavila odvajanjem Doma zdravlja - kaže gradonačelnik Zoran Antić.

I u saopštenju se navodi da je “jedna od najvažnijih odluka” upravo preuzimanje osnivačkih prava nad Domom zdravlja, odnosno o osnivanju Zdravstvene ustanove “Dom zdravlja Vranje”.

Grad će početi da finansira rad Doma zdravlja tek nakon usvajanja konačnog bilansa, odnosno tek kada sva zaostala sporna imovinska pitanja budu rešena, poput upotrebe dosadašnjih zajedničkih prostorija - kaže se u saopštenju.

490x370-DSCF6599 Kao drugu važnu odluku većnici navode rebalans budžeta

Kao drugu važnu odluku o kojoj se raspravljalo par sati većnici navode rebalans budžeta.

Dve vrlo značajne tačke bile su rebalans i Dom zdravlja. Rasprave o njima su trajale po par sati. Kada kažem rasprave, mislim na iscrpne diskusije. Uostalom to i jeste praksa u radu Gradskog veća kad se raspravlja o važnim temama. Ipak, na kraju se sve odluke donose jednoglasno – kaže većnica Nela Dimitrijević.

U saopštenju navodi se da je odluka o rebalansu bila "neminovna zbog izmena zakonske regulative, ali i zbog odluka Skupštine i potpisivanja novih kolektivnih ugovora sa ustanovama kulture i komunalnim preduzećima.

Budžet je veći za 154 miliona dinara. Očekuje se 48 miliona transfera sa republičkog nivoa za radove tokom vanredne situacije prošle godine, na saniranju poplava, klizišta, odrona.. Razlog za povećanje budžeta je i odluka da se investira u seosku infrastrukturu - navodi se u saopštenju.

Do kasnih večernjih sati većnici su razmatrali i nacrt odluke o glavnom urbanisti, kako bi Vranje već na jesen moglo da dobije glavnog urbanistu, što je postalo neophodno prethodnih godina, sa ekspanzijom privatne gradnje.


Zakup poslovnog prostora u svojini Grada

Na dnevnom redu bila je i odluka o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini Grada, radi usklađivanja sa novim zakonskim odredbama, kao i o uslovima i načinu poveravanja i obavljanja linijskog prevoza.

Pokrenut je i postupak prodaje garsonjera u lameli 5 u Oglednoj stanici.

Oglas će biti objavljen u nekom dnevnom listu, kada formirana komisija bude završila sve pripreme, navodi se u saopštenju

Gradsko veće analiziralo je i stanje privrede na teritoriji grada, po izveštaju Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj. Usvojen je i program prioritetnih problema seoskih mesnih zajednica, što podrazumeva rehabilitaciju 9 značajnih seoskih putnih pravaca, ukupne dužine 50 kilometara.

Izveštaj o privredi je dokaz da privreda nije drastično opala. Imamo problem strahoviti što neke velike kompanije ne plaćaju dugovanja gradu,o čemu će biti reči na skupštini - kaže Perica Janković, većnik zadužen za privredu.

Donete su i odluke o raspisivanju konkursa u oblasti poljoprivrede, ekologije i sporta.

Bilo je reči i o pristupanju javno privatnom partnerstvu zarad modernizacije javne rasvete, tj. zamene živinih sijalica ekološki prihvatljivijim, bez dodatnih ulaganja.

Pet bračnih parova dobilo je po 200.000 dinara za vantelesnu oplodnju. Ostala je na snazi prošlogodišnja odluka o prodaji poljoprivrednih proizvoda na javnim površinama, sa neznantim izmenama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: