Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 26. 10. 2015.

| Društvo

Maratonsko ročište u slučaju “Pivara”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pivara
Sudbina "Pivare" u rukama suda; foto: JV arhiva

Prvi susret pred sudom zainteresovanih kompanija za kupovinu “Pivare Niš” trajao je oko 6 sati. Dalju sudbinu ovog preduzeća odrediće odluka suda.

Nakon što je “Lus investment” podneo tužbu Privrednom sudu, jer je prema njihovom mišljenju bilo kršenja procedura prilikom prodaje “Pivare” bugarskoj kompaniji “Kapitalni projekti”, svi akteri su saslušani.

Dok predstavnici preduzeća sa bugarskim kapitalom nisu hteli da komentarišu dešavanja na maratonskom ročištu, jer je “sudski proces i dalje u toku”, advokat “Lus investmenta” Zoran Mitić kaže da je sagledana dokumentacija i da su odbijeni predlozi “Kapitalnih projekata” i stečajnog upravnika Ljubomira Kostića za saslušanjem svedoka.

Sud je utvrdio činjenicu koju sam stalno isticao, a to je da je nepoznato kada su “Kapitalni projekti” dali cenu od 130.010.000 dinara za koliko im je “Pivara” i prodata. To pitanje je na ročištu direktno postavljeno i stečajnom upravniku, a on nije znao da kaže kada je ta ponuda data. Takođe, niko nije imao ni pisani dokaz o tome. Ja mislim da je to ključ rešenja ovog slučaja - kaže Mitić.

mitic Advokat "Lus investmenta" kaže da je izveden ključni dokaz na sudu; foto: JV arhivaAdvokat kaže da je to dokaz, prema njegovom mišljenju, da se radi o netransparentnoj prodaji i da se nije adekvatno postupalo prema oba ponuđača.

Mitić kaže da ne želi da utiče na odluku sudije i da iznosi samo svoje mišljenje i veruje da sledećeg ročišta pred Privrednim sudom u Nišu neće biti, a očekuje presudu tokom nedelje.

Podsetimo, niška “Pivara” početkom avgusta prodata je bugarskom investitoru Stefanu Stefanovu, a nakon dvadesetak dana u čitavu priču umešala se beogradska kompanija “Lus investment”.

Uz tvrdnje da je bilo nepravilnosti u postupku prodaje, beogradska kompanija sa britanskim kapitalom izdejstvovala je privremenu zabranu korišćenja opreme kupcima iz Bugarske i pokrenula sudski proces.

Radnici "Pivare", pored toga što su ponovo ostali bez posla jer su “Kapitalni projekti” već počeli da zapošljavaju, ostali su i bez para koje bi na ime zaostalih zarada trebalo da dobiju iz stečajne mase.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    08:41 // 27. 10. 2015.

    Beogradjani zamajavaju Niš a neko treći ima korist. Neko to finansira i to se može lako utvrditi.

  • Nn

    12:21 // 26. 10. 2015.

    Ajde neka krene pivara da radi visee..

  • Hmelj

    10:50 // 26. 10. 2015.

    Kupac je kupio i platio. Stečajni sudija i notar overio. Luss neka tuži državu, ako je oštećen, a Bugare pustite da nastave sa radom.
    Brukamo se pred svetom, i posle nemamo investitore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: