Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 15. 9. 2014.

| Društvo

Medoševčani ponovo zaustavili autobuse

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
blokada
Medoševčani i danas zaustavili autobuse, foto: A. Denić

Meštani niškog naselja Medoševac i dalje su nezadovoljni autobuskim prevozom, a u Direkciji za javni prevoz tvrde da su ispoštovali njihove zahteve i da su povećali broj polazaka “u špicu”.

Protekle nedelje Medoševčani su organizovali protest u svom naselju i skoro polovina stanovnika ovog dela Niša je izrazila nezadovoljstvo izmenjenim autobuskim linijama. To je bio drugi protest od početka septembra, a danas je sponatno organizovan i treći.

- Nakon gašenja linije Medoševac - Mokranjčeva, putnici iz Medoševca imaju problem sa velikim gužvama u autobusu, pa čak i to da ih meštani Popovca, Trupala i Vrtišta ne puštaju da uđu u autobus. Jedan jedini zahtev meštana Medoševca je da se vrati pomenuta gradska linija, nevezano da li će ići linija Medoševac-Duvanište-Somborska-Branko Bjegović, i da autobusi saobraćaju na 30 minuta, a ne kao sada na 1 sat, zato što nisu svi građani Medoševca u mogućnosti da stignu na vreme na posao, u školu, kao i da se vrate - kaže Igor Stanković, presednik Saveta građana u Medoševcu.

protest Ovako je bilo prošle nedeljeSa druge strane, direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević kaže da su zahtevi meštana ispoštovani i usklađeni sa redom vožnje, ali promena linija nije bilo.

- Većina autobusa polazi sa Trga kralja Aleksandra i prema Medoševcu i prema Popovcu. Novi red vožnje je startovao od petka, danas je praktično prvi dan primene i videćemo kako će to da funkcioniše. Ubacili smo po neki polazak ujutru i pojačali prevoz “u špicevima” - kaže Petronijević.

Međutim, dvestotinak meštana je i danas blokiralo autobuse koji saobraćaju do Medoševca i Popovca.

Podsetimo, prva blokada je bila prvog dana rada novoizabranih prevoznika, a nakon toga su organizovani sastanci meštana i Direkcije za javni prevoz i došlo se do privremenog rešenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • popovac2

    02:49 // 17. 9. 2014.

    Dobili bi medosevcani malo sutra liniju da 2 odeljenja popovacke dece nisu dolazila u medosevac u skolu. E sad posto imamo skolu, JEDAN GOLEM kompir za sve nas!!!

  • Koja Vitezic

    22:18 // 16. 9. 2014.

    I sta je sad istina?
    Popovcani daju ili nedaju da se voze Medosevcani?

  • booob

    09:58 // 16. 9. 2014.

    Naravno da je tacno to sto popovcani ne dozvoljavaju da putnici iz medosevca udju u autobus.Jedna sam od mnogih ocevidaca.A popovcani su zahvaljujuci medosevcanima DOBILI LINIJU koju NIKADA nisu imali

    • Гацко

      12:28 // 16. 9. 2014.

      Ма јесте, све захваљујући Медошевчанима! И струју и воду, а камоли линију. Сигурно вам не дају јер су зли. Из чиста мира и без разлога вам не дају да уђете. Тако ствари функционишу свуда у свету.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: