Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 27. 7. 2015.

| Društvo

Milion od Ministarstva kulture za prokupački Arhiv

Autor:B. RoganovićIzvor:Južne vesti
arhiv
Prokupački Arhiv dobio novac za projekte; foto: JV

Za uvođenje video nadzora u zgradi Arhiva, sistema detekcije i dojave od požara i štampanje vodiča kroz arhivsku građu Istorijskog arhiva „Toplice“, Ministarstvo kulture dalo je 1,1 milion dinara.

U toku je potpisivanje ugovora sa Ministarstvom kulture i sprovođenje postupka za realizaciju, a očekuje se da se svi projekti završe do kraja godine.

Sva tri projekta su izuzetno značajna za unapređenje poslovanja prokupačkog Arhiva, a direktor prokupačkog Arhiva Milan Stojanović kaže da će projekti modernizovati i unaprediti rad.

Mi smo već počeli da pišemo vodič kroz arhivsku gađu, kojim će u najkraćim crtama da govori o građi koja se čuva kod nas. I ostala dva projeka će se uskoro završiti - kaže Stojanović.

U prokupačkom Arhivu se čuvaju dokumenti iz sve četiri opštine Topličkog okruga i za sada ima 2.500 dužnih metara arhivske građe.

Do pre tri godine bio je smešten u podrumu opštinske zgrade, a sada ima svoj prostor u okviru prokupačke bolnice u zgradi koja je služila za robne rezerve.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istoričar

    13:04 // 28. 7. 2015.

    Pod hitno da tamo zaposlite jos 100-tinak ljudi, da ovi postojeći mogu da malo odmore. Velika je posećenost i zainteresovanost građanstva za Arhiv. Stručna sprema nebitna, kao i do sada. Arhiv ne sme pasti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: