Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 21. 7. 2014.

| Društvo

Ministar: Nova "Kardiologija" najkasnije do 1. oktobra

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Kardiohirurgija

Prve operacije u novoizgrađenoj zgradi kardio-hirurgije niškog Kliničkog centra mogle bi da budu izvedene već početkom oktobra, najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kariohirurgija Zgrada čija je izgradnja otpočeta još 2008. godine, a čiji završetak kasni pune 3 godine, prema najavi ministra, trebalo bi da bude "stavljena u funkciju" za najviše 2 meseca.

Lončar je prilikom obilaska gradilišta nove zgrade Kliničkog centra rekao da su u međuvremenu otklonjeni problemi zbog kojih se kasnilo.

- Napravili smo plan kako će ta zgrada da krene da radi do 25. septembra ili 1. oktobra. Evo, sad vam to kažem, sad smo se to dogovorili - kaže ministar Lončar.

Kako je pojasnio, zgradi nedostaje Upotrebna dozvola, dok je skoro sve ostalo odavno urađeno.

S obzirom na to da u Nišu nema kardiohirurga, ministar Lončar je rekao da su već određena 2 tima lekara iz Beograda koji će dolaziti u Niš i operisati, a istovremeno i obučavati nove kardiohirurge koji će kasnije sami raditi. 

- Mi smo već sada organizovali iz Beograda 2 ekipe na po 15 dana, jedna će biti iz Kliničkog centra, jedna iz KBC Dedinja. Na po 15 dana će se menjati ovde i operisati - dodao je Lončar.

Ministar Zlatibor Lončar Grupno obećanje: Kardiohirurgija za najviše 2 meseca;Lončar je dodao da u Nišu već postoje dvojica lekara koji su trenutno na specijalizaciji iz kardiohirurgije i koji su "na dobrom putu" da samostalno operišu.

Međutim, vredi pomenuti da je, prema saznanjima dnevnog lista "Danas", upravo specijalizacija pomenutih lekara podigla "veliku prašinu".

Prema pisanju tog lista, vaskularnim hirurzima dr Draganu Miliću i dr Saši Živiću, Klinički centar je plaćao dvogodišnju specijalizaciju, ali oni ni do danas nisu stekli zvanje "kardiohirurga" jer je preduslov za to najmanje 50 samostalnih operacija, dok oni nisu obavili nijednu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • GradjaninX

    21:09 // 22. 7. 2014.

    Svake jeseni i svakog proleca ista prica....

  • Genetski modifikovani radikali

    10:11 // 22. 7. 2014.

    Milic nije deo napredne price, ne prodaje se Beogradu na vodi i ne igra kako oni sviraju... Moraju biti poslusnici. Neko je ocekivao drugacije?

  • mimi

    05:57 // 22. 7. 2014.

    Sa kim i sa cim ce raditi kardio hirurgija?Lekara nema,para nema,Nova Zgrada?Zasto Direktor MILIC nije bio sa ministrom u obilasku?PERISIC skuplja poene nadaqm se negativne.Ni doktor ni politicar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: