Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 30. 7. 2015.

| Društvo

Mladi kreativci dobili prostor za rad

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Deli.jpg
Prostor na usluzi mladim preduzetinicima; foto: FB strana "Deli"

Mladi i perspektivni preduzetnici iz IT i kreativnog sektora sa dobrom poslovnom idejom dobili su "Prostor za kreativno delovanje" u centru Niša koji je svečano otvoren u Davidovoj ulici broj 2.

Prva generacija "stanara" koja će prvih 6 meseci "Deli prostor" koristiti besplatno", a zatim uz nadoknadu od 50 evra, izabrana je na konkursu na osnovu kvaliteta radova kandidata u portofliju i motivacije.

Deli Kreativci imaju mesta za sastanke, konferencije i obuke; foto: FB strana "Deli"Arhitekturom se bavi četvoro odabranih kandidata, dvoje grafičkim dizajnom, dvoje programiranjem za veb, po jedan industrijskim dizajnom, fotografijom, dizajnom mobilnih aplikacija i stripom.

S obzirom da se svakog dana srećem sa kreativnim ljudima sa kojima radim, trebalo mi je mesto, i to kreativno i poslovno, gde bih s njima mogao da se viđam - kaže vlasnik striparnice "Južni Darkwood" Zlatibor Stanković.

Dodaje da otvaranje "Deli prostora" nije samo površinska priča, već prava stvar, jer je nakon današenje svečanosti i susreta sa ostalim "stanarima" ubeđen da je okupljen odličan tim ljudi.

Definitifno je tu super ekipa. Razgovarao sam sa kolegama samo oko pola sata, a već dobio mnogo ideja o mogućoj saradnji, na primer sa dizajnerima - kaže Zlatibor.

Ovaj kreativni prostor, koji su pokrenuli "Proaktiv" i "Kontra studio" uz podršku USAID-a, otvorili su gradonačelnik Niša Zoran Perišić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Šaljemo poruku mladima širom Srbije i u Nišu da vodimo brigu o mladima i tako da rešavamo akutne probleme. Želimo da im omogućimo stabilniju i zdraviju budućnost - rekao je Udovičić.

Stanarima "Deli centra" na raspolaganju su oprema, konferencijska i sala za prezentacije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bravo

    01:55 // 31. 7. 2015.

    konacno neka dobra stvar da se desi u ovom gradu.

  • CVETKO prvi

    18:26 // 30. 7. 2015.

    Čudi me što nisu počeli odmah da naplaćuju 50 eura,
    ipak su to mladi i kreativni ljudi ???
    Koja , bre , "briga i rešavanje akutnih problema", ministre franjo - njofra & perišiću ??
    o čemu pričate , o kome vodite brigu i naplaćujete?
    Ta pametna deca mogu za 50 eura , iznajmiti prostor u centru grada i nikome da ne budu zahvalna i da niko ne bere "nezaslužene lovorike".

    • Rudonja

      13:53 // 31. 7. 2015.

      Svaki dan se vidi koliko su pametna ta deca! Iz dana sve više... se to vidi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: