Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 21. 11. 2015.

Mladi protiv diskriminacije i za bolja prava Roma

crd Svi aktivisti danas dobili sertifikate i krenuli u promociju nediskriminacije; foto: JV

Posle skoro godinu dana intenzivne obuke petnaestak mladih ljudi steklo je znanje i veštine kojima bi u narednom periodu trebalo da građane, svoje komšije i vršnjake edukuju kako da suzbiju predrasude i diskriminaciju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Grobar iz Nisa

    21:08 // 21. 11. 2015.

    Ajde bre, nekom se konj po**re na sred ulice i prodje nekaznjeno, a ja sam bio primoravan da pomerim drva sa trotoara (ne strce na ulicu) da ne bih bio kaznjen...o kakvoj diskriminaciji pricamoo, ALOOOOO ???

    • Sasa

      23:43 // 21. 11. 2015.

      Po meni... nema razlike.

    • Eren 1. deo

      22:09 // 22. 11. 2015.

      @Grobar iz Nisa

      Dve stvari.

      Prvo. Da li bi trebalo kažnjavati vozače zaprege zbog neuklanjanja izmeta? Apsolutno. Kao i vlasnike pasa za istu stvar. Ne sme se tako prljati grad.

      Da li bi trebalo kazniti tebe ako na trotoaru držiš drva? Apsolutno. Trotoar je javna površina, nije u tvom privatnom vlasništvu da ti njime raspolažeš kako hoćeš. Neki, pod određenim uslovima mogu raspolagati...

    • Eren 2. deo

      22:15 // 22. 11. 2015.

      ... javnom površinom, ali za to plaćaju zakup, kao npr. vlasnici kafića za svoje bašte.

      Drugo.

      Ne možeš da svedeš problem na diskriminacije Roma na to o čemu si pisao. To što niko nije kaznio Roma jer mu se konj pok***o nasred ulice znači da nema diskriminacije? To samo znači da saobraćajna/komunalna policija ne radi dobro svoj posao.

    • ***

      08:59 // 23. 11. 2015.

      @Grobar iz Nisa To nema veze sa diskriminacijom,vec sa neradom Komunalne.NEKI izvode kucice,a veliki ih je broj,da to isto rade,pa ih ne kaznjavaju.

    • lepo je

      12:52 // 24. 11. 2015.

      što ste morali da sklonite drva sa trotoara, ali nije ni malo pohvalno što konjske zaprege, pored aktuelnog ZOBSa i gradske Odluke o držanju životinja, krstare gradom. To samo govori u prilog tome da neki uredno primaju platu, bez obzira što ne obavljaju savesno svoj posao, a mi smo ti koji punimo budžet i finansiramo te nesavesne državne službenike.

  • sasa

    07:01 // 23. 11. 2015.

    Diskriminacija???

  • milica

    07:24 // 23. 11. 2015.

    Ista prava - iste obaveze,ali za sve.

  • dekada Roma

    12:56 // 24. 11. 2015.

    je pri kraju, a ne vidim nikakv rezultat njihove integracije. Bilo bi korisno da su onu decu koja peru šoferke i prosjače smestili u vrtiće i škole i pomogli im u savladavanju gradiva. Nije poenta da govorimo o diskriminaciji, a sem slikanja nevladinog sektora ni nakon, bez malo pune decenije posvećene ovoj temi, ne vidimo rezultate rada sa Romima.

  • smeta mi

    13:00 // 24. 11. 2015.

    kada vidim dete koje briše šoferke na raskrsnici kod suda, ispred nosa policije, kako sedne na ostrvo između traka i izbaci noge na kolovoz. Ako ne shvata koliko je to opasno po njega, verujem da su ovi sa sertifikatima toga svesni i da treba da brinu o njima. Nije poenta da neki vozač, u večernjim satima, nadrlja zbog takvog ponašanja, nego da se ta deca sklone sa ulice i uvedu u školske klupe.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: