Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 3. 11. 2014.

| Društvo

Mladim talentima nedostaje novac za put u Argentinu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
mladi talenti
Bogdan i Novak se spremaju za takmičenje iako njihov odlazak neizvestan; Foto: www.belami.rs

Dva talentovana đaka niške Gimnazije „Svetozar Marković” Novak i Bogdan Stanojević deo su ekipe koja treba da predstavlja Srbiju na Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Argentini, ali im nedostaje novac za odlazak na ovo takmičenje.

Iz Gimnazije pozivaju donatore da pomognu makar delom potrebne sume od 230.000 dinara, koliko je potrebno da ova dva učenika prvog razreda odeljenja obdarenih za fiziku odu na takmičenje koje se od 1. do 11. decembra održava u mestu Mendoza u Argentini. 

Pošto Ministarstvo, nažalost i ove godine, nije obezbedilo celokupan iznos za odlazak ekipe u Argentinu, molimo sve koji mogu da dodele jednokratnu pomoć za učenike koji će predstavljati našu zemlju, ali i naš grad u svetu - kažu u Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Blizanci Novak i Bogdan Stanojević su, zajedno sa još četvoro učenika iz Srbije, nakon šest nivoa takmičenja, izabrani da budu deo tima koji će se takmičiti na Juniorskoj naučnoj olimpijadi. Osim niških đaka, svi članovi ekipe imaju obezbeđena sredstva za odlazak

U Gimnaziji “Svetozar Marković” kažu da svake godine za odlazak učenika na svetska takmičenja čine velike napore da im se obezbedi novac za učešće na njima, te da se nadaju da će se i ovog puta naći ljudi voljni da pomognu ovim mladim talentima u nauci.

Podsećaju i da su đaci ove Gimnazije od 2007. godina stalni članovi državnog tima koji učestvuje na Juniorskoj naučnoj olimpijadi i da svake godine osvajaju medalje. Tako su, samo u poslednje 3 godine, niški talenti osvojili 4 medalje.

Napominju da su njihovi učenici do sada na međunarodnim takmičeniima osvojili 74 medalje. Samo ove godine osvojili su dve zlatne olimpijske medalje i jednu srebrnu iz matematike, srebrnu i bronzanu olimpijsku medalju iz informatike i dve zlatne i jednu srebrnu na Balkanijadama iz matematike i informatike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dax

    09:53 // 4. 11. 2014.

    Али ће зато, када се врате са медаљама, паразити политичари да се поломе да се сликају са њима.

  • Ognja

    08:06 // 4. 11. 2014.

    I ja mislim da je skroz ok kontaktirati firme koje su dobrostojece (nema ih mnogo ali ih ipak ima) da pomognu. Ne moze se sve uzimati samo iz budzeta, nije taj budzet nepresusni izvor novca.

  • NASTAVNICA MILICA - N. BANJA

    18:45 // 3. 11. 2014.

    @ Gordana Stanković
    U pravu ste Gordana. Stravična je istina, da potrebna sredstva braći Stanojević, potroši jedno imenovano lice u Gradu ili GO za 2 meseca - korisnost da ne spominjemo.

    • Gordana Stankovic

      23:25 // 3. 11. 2014.

      Ovo sam napisala iz razloga,sto se i u mojoj porodici nesto slicno desavalo.I zato nemoj da nas nista cudi sto nam deca idu u inostranstvo, gde se njihov rad i znanje ceni.Sa nepismenima idemo u buduc

    • @Gordana Stankovic

      08:04 // 4. 11. 2014.

      nost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: