Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Građani se bune, brane svoje kuće pored UKC-a, neće da to postane "javna svojina"

Zbog pokušaja Grada da, kako kažu, protivzakonito uzme njihove parcele na kojima su legalno izgrađene kuće koje su pored Univerzitetskog kliničkog centra, nekoliko desetina građana ovog dela Niša protestovalo je i blokiralo saobraćaj na Bulevaru Zorana Đinđića. U izmeni i dopuni Generalno-urbanističkog plana, koja je pred odbornicima Skupštine Niša, navodi se da je ovo iz javnog interesa kako bi se omogućilo povećanje kapaciteta zdravstvene zaštite i formiranje jedinstvenog kompleksa.

detaljnije
lezeci znak

Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Na uzanom putu kraj manastira Vavedenja Presvete Bogorodice u niškom selu Sićevo postavljen je usporivač brzine, a građani koji su to videli pitaju se koji se to saobraćaj usporava kada ovaj put vodi ka šumi.

detaljnije
tehnička škola

Šteta u školi u Prokuplju za godinu dana više od 1.000 evra, apel roditeljima da plate

U Tehničkoj školi “15. maj” u Prokuplju za godinu dana oštećen je inventar vrednosti 132.000 dinara, a taj iznos trebalo bi da plate roditelji učenika koji su koristili učionice u kojima je nastala šteta. Direktorka škole Biljana Milenković kaže da je sve na dobrovoljnoj bazi i na savesti roditelja hoće li dati novac za popravku ili ne, ali da škola nema finansije da nadoknadi štetu utvrđenu popisom.

detaljnije
  • flickr

    Grad Niš formirao Radno telo za podršku roditeljstvu i razvoju dece

    Radno telo čiji je zadatak da planira i nadzire sprovođenje mera koje su usmerene na podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece, obrazovalo je nedavno niško Gradsko veće.

    (3) detaljnije
  • uskrsnja prodaja, os vozd karadjordje, foto ljubica jocic 13

    Foto-vest: Učenici Voždove škole u Nišu održali uskršnju prodaju

    Ukrašena drvena jaja ili ona od stiropora, uskršnja dekoracija, igračke, knjige, narukvice i druge sitnice bile su na imrovizovanim tezgama u dvorištu Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Nišu na kojima su prodavali učenici od prvog do četvrtog razreda i predškolci. Kupci su bili roditelji, staratelji, bake, deke, rođaci i komšije, a novac će iskoristiti da ulepšaju sebi poslednje dane ove školske godine.

    detaljnije
  • Spomenik Šaban Bajramović

    Privremeno stopirana sporna promena naziva Bulevara Šabana Bajramovića

    Na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada Niša neće se razmatrati o predlozima da Bulevar Šabana Bajramovića promeni naziv u Bulevar Saše Švabića Švabe, dok je čuveni muzičar trebalo da nasledi Stočni trg. Odluka je doneta nakon sastanka koji je predsednik Skupštine Boban Džunić održao sa predlagačima ovih inicijativa. Navodi da nije u pitanju “getoizacija” ili “rasizam” zato što su predlog uputili Romi iz Ulice Đuke Dinić.

    (11) detaljnije
  • Vizantijski bulevar

    Muzička dvorana u Nišu - staro obećanje, nova lokacija, traga se za idejnim rešenjem

    Koncertna dvorana, koja je najpre trebalo da bude na Bulevaru Nemanjića, kod Delte, biće na Vizantijskom bulevaru, kod Rode, gde je pre više od deset godina najavljivana sportska dvorana "Car Konstantin". KLER je raspisao konkurs za idejno rešenje, nešto više od mesec dana pred izbore, a za najbolju ponudu nagrada je 700.000 dinara. O rokovima izgradnje i ceni radova - nema informacija.

    (17) detaljnije
  • Šaban Bajramović

    Odnos gradske vlasti prema Šabanu Bajramoviću za niški PSG - rasizam, skandal i sramota

    Predlogom da po čuvenom Šabanu Bajramoviću umesto bulevara bude nazvan Stočni trg, niški Pokret slobodnih građana smatra da to pokazuje rasističku prirodu SNS-a. Ukoliko odbornici gradske Skupštine glasaju potvrdno, odluka će, kažu, biti “sramotna i skandalozna”. U slučaju pobede na izborima najavljuju da će Šabanu Bajramoviću vratiti bulevar koji mu i pripada.

    (8) detaljnije
  • Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove

    I dalje bez konkursa, produženi v. d. statusi u Gradskoj upravi za komunalne delatnosti

    Iako su još oktobra prošle godine formirane komisije koje bi trebalo da izaberu "prave" načelnike gradskih uprava u Nišu i to posle 3 godine njihovog rada sa statusom vršioca dužnosti, Upravu za komunalne delatnosti kao v. d. načelnica nastavlja da vodi Dušica Janojlić jer joj je Gradsko veće produžilo mandar na najduže tri meseca.

    (2) detaljnije
  • Zdravstveni centar Vranje

    Smenjen načelnik Ginekologije u Vranju, da je razlog smrt trudnice - ne potvrđuju

    Odukom direktora Zdravstvenog centra Vranja Saše Đorđevića, umesto dosadašnjeg načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Dragana Veličkovića, tu funkciju će sada obavljati Ivan Miladinović. Iz zdravstvene ustanove potvrđuju smenu, ali kažu da će razlog saopštiti Ministarstvo zdravlja, odakle informacija još uvek nema.

    detaljnije
  • blokada puta

    Nova blokada puta u Kuršumliji, bivši radnici traže svoj novac

    Nezadovoljni što im država još ne rešava problem i ne isplaćuje zaostale zarade za koje imaju pravosnažna sudska rešenja, radnici propalih kuršumlijskih firmi zakazali su za danas jednosatnu blokadu puta Kuršumlija - Kuršumlijska Banja kod sela Tiovac. Kažu da je to samo upozorenje pred već najavljenu novu blokadu državnog puta Niš - Priština kod sela Kastrat u Kuršumliji, a koja je planirana za 1. maj.

    (4) detaljnije
  • medikoterapija

    Zgrada "Medikoterapije" u Čairu postaje vrtić, raspisan tender za rekonstrukciju

    Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju objekta "Medikoterapija" u parku Čair, kako bi u njemu bio otvoren vrtić.

    (16) detaljnije
  • Šaban Bajramović

    Reakcije na ukidanje Bulevara Šabana Bajramovića - "rasizam i poruka da mu je mesto među njegovim Romima"

    Predlog da po Šabanu Bajramoviću umesto bulevara bude nazvan Stočni trg, direktor "Nišvila" Ivan Blagojević vidi kao getoizaciju umetnika i latentni rasizam. Smatra da se tako šalje poruka da je velikanu romske muzike “mesto među njegovim Romima”, dok predsednik YUROM centra Osman Balić kaže da je Niš pao na ispitu iz tolerancije i da dobija “palanački duh”.

    (22) detaljnije
  • pijaca bosko buha, foto ljubica jocic 3

    Otvaranje pijace na Bulevaru Nemanjića najavljeno za petak

    Otvaranje rekonstruisane pijace na Bulevaru Nemanjića, na kojoj su radovi počeli septembra prošle godine, trebalo bi da bude 26. aprila, prema najavama Dušana Radivojevića, direktora Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj. Pijaca će imati 260 robnih i poljoprivrednih tezgi, a radno vreme je neograničeno jer će raditi i noću, kažu iz Tržnice. Odatle dodaju da će na pijaci biti i prostora za kulturno-umetničke manifestacije.

    (38) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: