Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 7. 10. 2015.

| Društvo

NUNS: Da li je Radoica mogao da učestvuje u privatizaciji?

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
800x600-800x600-radoica.jpg
Radoica Milosavljević; foto: sps-ks.org

Agencija za privatizaciju treba da odgovori na tvrdnje da Radoica Milosavljević, zbog toga što je osuđivan, nije mogao da učestvuje u privatizaciji medija koje je kupio, među kojima je i RT “Caribrod” iz Dimitrovgrada, smatraju u NUNS-u.

Kako se navodi u saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), kompanija “Entertainment media group” iz Beograda traži da se ponovo odlučuje o podnetim prijavama za kupovinu RTV Pančevo, jednog od šest medija koje je ovaj kontroverzni kruševački biznismen kupio.

"Entertainment media group" na osnovu uverenja iz kruševačke policije tvrdi da je Radoica Milosavljević osuđivan za krivična dela za koja je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora što automatski znači, prema Zakonu o privatizaciji, da nije mogao da učestvuje u postupku prodaje RTV "Pančevo", kao ni ostalih medija - navodi se u saopštenju NUNS-a.

Radoica Milosavljević je, inače, za N1 izjavio da nikada nije osuđen na kaznu od četiri godine zatvora, već da je kao predsednik FK Napredak 1978. godine osuđen na 16 meseci.

Inače, ovaj Kruševljanin je osim RT “Caribrod” i RTV “Pančevo” kupio i TV "Pirot", RTV “Kragujevac”, RTV “Kruševac”, TV “Požega” i Centar za informisanje Novi Kneževac.

Međutim, prema podacima koji se mogu naći na sajtu Agencije za privatizaciju, još nije potpisao nijedan ugovor o kupoprodaji.

Kako smatra zastupnik kapitala TV "Pirot" Zoran Savić, najverovatnije se još uvek čeka da stignu pozitivna mišljenja iz Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija i Regulatornog tela za elektronske medije da ne postoje smetnje za zaključenje ugovora. 


Ko je Radoica Milosavljević?

Radoica Milosavljević je kruševački biznismen i vlasnik nekoliko preduzeća. Kao kadar SPS-a, od 2009. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca.

Interesantno je da imam i Dom zdravlja sa 40 radnika, visoku školu za industrijski menadžment i fabriku koja mi je omogućila da steknem kapital. Želim da sa zaposlenima radim korektno i da te televizije rade bolje - objašnjava Milosavljević za N1.

Ovaj biznismen je u istoj izjavi rekao da je zainteresovan za kupovinu ukupno 11 medija, i to pre svega "iz komercijalnih razloga". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saruman

    13:40 // 11. 10. 2015.

    Komercijalni razlog za kupovinu tv caribrod??? Da zaradi od ove televizije?? Pre ce biti da naprednjaci zele da ugase medije nacionalnih manjina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: