Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 26. 5. 2015.

| Društvo

Na tajnoj sednici se nije raspravljalo o izmeni Statuta

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-narodno-pozoriste-20152
Sednica iza zatvorenih vrata (foto: arhiva JV)

Iako je postojala mogućnost da Upravni odbor niškog pozorišta diskutuje o promeni Statuta u delu koji se tiče radnog iskustva direktora, na današnjoj sednici sa koje je izbačena novinarka Južnih vesti, o tome nije bilo reči.

Kako je potvrdila predsednica Upravnog odbora pozorišta Svetlana Dejanović Avramović, na sednici se govorilo samo o finansijskom planu pozorišta koji je usvojen, ali se o izmeni Statuta nije diskutovalo, niti je ta tačka bila na dnevnom redu.

Naime, kako je ranije bilo najava, postojala je mogućnost da se raspravlja i o izmeni Statuta i brisanju uslova da direktor mora da ima 5 godina radnog iskustva, koju aktuelni direktor, kako je odlučeno na sudu, nije imao prilikom imenovanja.

Inače, sednici, koja je po Statutu otvorena za javnost, novinarka Južnih vesti nije mogla da prisustvuje, iako je predsednica Upravnog odbora insistirala da ona ostane.

Međutim, nakon polučasovnih pritisaka direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukovića da novinarka napusti prostoriju, članovi Upravnog odbora Risto Bukvić i Stevan Krstić odlučili su da sednica treba da bude tajna, uz obrazloženje da "ako nisu pozvane sve redakcije, onda ne treba da prisustvuje nijedan novinar, već novinarka može da dobije saopštenje nakon sednice".

Dejanović Avramovićeva je navela da je nezadovoljna ovakvim dešavanjima.

Iako prema Statutu samo ja mogu da odlučim ko će prisustvovati sednici, odlučila sam da uvažim mišljenje Bukvića i Krstića, sa kojim se ipak ne slažem - kaže ona. 

Podsetimo, prošla sednica Upravnog odbora je prekinuta nakon što je direktor Vuković zabranio novinaru Južnih vesti Predragu Blagojeviću da prisustvuje sednici.


Novinarki zabranjen, Vukovićevom prijatelju dozvoljen pristup

Kako potvrđuje Svetlana Dejanović Avramović, nakon što je novinarka bila primorana da, zbog pritisaka Vukovića i odluke članova Upravnog odbora, napusti sednicu, "Vuković je u kancelariju doveo svog prijatelja Svetu Vezenkovića, inače člana SNS-a".

Taj čovek radi u NKC-u i nema nikakve veze sa pozorištem, ali ga je Vuković doveo na sednicu koju on nije hteo da napusti. S druge strane, novinarka nije bila poželjna. Ja ne znam kako Vezenković može da prisustvuje sednici Upravnog odbora, a novinar kao ovlašćeni predstavnik javnosti ne može - kaže Dejanović Avramovićeva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    15:39 // 27. 5. 2015.

    Nisko pozoriste dno dna, osim nekih pojedinaca! Uhlebili se mnogi koji bi u normalnoj gradskoj sredini bili daleko od pozorista. Palanacki duh ovde vlada, tastina na svakom koraku! Fuj!

  • Jana

    17:49 // 26. 5. 2015.

    Pa sada će, po svemu sudeći, da nikne još jedna divna premijera bez radnje i smisla,našeg divnog, neukog upravnika! Pa blago nama!

  • shaft

    16:50 // 26. 5. 2015.

    Predsednice U.O.,kada vidim ko su Vam clanovi U.O.,nije ni cudo sta se desava u pozoristu!Ta ekipa,zajedno sa kvazi direktorom, nije Vas nivo-dajte ostavku!

    • Dr.Pravdić

      08:08 // 27. 5. 2015.

      @shaft.Ne nikako ostavku!Oni to i hoće pa da mogu klimoglavci i poslušnici da vršljaju i rade šta hoće.Ako im se ne sviđa vaš rad neka Vas smene time će se sami demaskirati.Javnost je uz Vas !!

    • Nebojsa Ozimic

      09:31 // 27. 5. 2015.

      Cenim da sama funkcija predsednika UO ima diskretnu autonomnost u odlučivanju. U pozorištu je obesmišljena jer će predsednik UO uvek biti preglasan...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: