Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 28. 1. 2015.

| Društvo

Nada za penzionere - Grad Niš bi da vrati povlastice

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
guzva
Opet besplatna vožnja za penzinere?; Ilustracija; Foto: JGP Niš

Nakon što je Grad Beograd odlučio da penzionerima vrati povlastice za besplatan prevoz i brojnih negodovanja najstarijih Nišlija, gradsko rukovodstvo Niša razmatra povlačenje rešenja kojim su besplatne karte ukinute.

Ovu informaciju, posle nekoliko dana insistiranja novinara Južnih vesti, potvrdio je portparol gradonačelnika Niša Marko Rajić. On je rekao da postoji šansa da u narednom periodu autobuski prevoz za sve penzionere ponovo bude besplatan.

Zvanični stav je da će se uraditi sve što je u moći Grada da penzioneri dobiju povlastice. Inače, postojeće legitimacije najstarijim sugrađanima važe do 1. marta - rekao je Rajić.

Penzioneri u svim delovima grada, u brojnim mesnim zajednicama prikupljaju potpise sa zahtevom za povraćaj besplatnih karata.

Dosta peticija je već stiglo na adrese Skupštine Grada i Gradske kuće, a kako prenosi Belami, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković najavio je da će o ovoj ideji biti reči i na sednicama Gradskog veća.

Podsetimo, odlukom Gradskog veća od 1. januara gradski prevoz je besplatan samo za Nišlije starije od 70 godina koji imaju penziju manju od 15.684 dinara. Svi ostali, takođe u zavisnosti od primanja, plaćaju ili polovinu ili kompletnu cenu karte.

Ovakva odluka je bez povlastica za besplatan prevoz ostavila više od 40.000 penzionera.

Slična situacija je bila u Beogradu, ali je nakon intervencije premijera Aleksandra Vučića, gradonačelnik Siniša Mali povukao takvu odluku, tako da svi Beograđani preko 65 godina starosti za gradski prevoz na godišnjem nivou izdvajaju po 407 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • gordana aritonovic

    14:52 // 12. 2. 2015.

    meni nije jasno kave i dokle ce biti nameta na penzionere sa malo vecim penzijama ,jer ste malim penzijamam skinuli participaciju na lekove koju ja placam sa raznim pumpicama 5000 dinara skinuli ste

  • dragana

    12:21 // 29. 1. 2015.

    Pa, naravno da treba omoguciti penzionrima besplatan prevoz. U svim normalnim gradovima se vodi racuna o drusstveno osetljivim grupama i daju im se neke povlastice.

  • Bane

    18:44 // 28. 1. 2015.

    Haha sad ce Slavkovic joa da ipadne i heroj.Kakva demagogija nevidjena.Nije lose ovo toplo-hladno i na kraju ispadnes spasioc.Spasavas ljude od samog sebe i svojih odluka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: