Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 15. 5. 2015.

| Društvo

Nagrada za toleranciju Dragani Moles

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dragana moles
Poznata operska umetnica Dragana Moles živi i radi u Italiji

Operska pevačica iz Niša Dragana Moles ovogodišnji je dobitnik nagrade za toleranciju “Car Konstantin” koju Skupština Grada Niša dodeljuje treći put, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada.

Kako se navodi u obrazloženju, Dragana Moles je “uspostavljanjem odnosa između Niša i Rima, kao i Niša i drugih mesta u regionu, nesebičnim požrtvovanjem u rasprostiranju muzičke kulture na delu, pokazala kako treba gajiti vrednosti multikulturalnog i interkulturalnog društva”.

Ističu da je ova operska pevačica, uprkos tome što poslednjih deset godina živi i radi u Rimu, organizovala i učestvovala u mnoštvu akcija u niškim osnovnim i srednjim školama, približavajući mladima muziku i duh opere.

Preko društva ''Prijatelji muzike'' dala je veliki doprinos učvršćivanju kulturnih veza rodnog Niša i Rima. Osim toga, izuzetno je aktivna i u neformalnoj grupi ''Pomoć ugroženim Nišlijama'', te je zadnjih godina održala niz humanitarnih koncerata na kojima su se prikupljale namirnice i odeća za najugroženije stanovnike Niša - stoji u obrazloženju Komisije za dodelu nagrade.

Komisija je napomenula da je Dragani Moles ovo priznanje dodeljeno “za iskazano izuzetno lično angažovanje i opredeljenost u borbi protiv svakog vida rasne, političke, verske, jezičke, kulturne i svake druge diskriminacije” i afirmaciji tolerancije i kulture dijaloga.

Nagrada “Car Konstanin” ustanovljena je 2013. godine povodom obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, prvi laureat je niški arhitekta Ivan Redi, dok je prošle godine ovo priznanje pripalo radnici JKP “Mediana” Lidiji Usković.

Nagrada se sastoji od diplome o dodeli nagrade i medalje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    20:15 // 15. 5. 2015.

    Dobro bi bilo da se POLITIKANTI iz Nisa uce od humanitaraca kako spasiti Nislije od bede i gladi, a ne da samo gledaju sebe...

  • Pera

    16:34 // 15. 5. 2015.

    Svaka cast Dragani, zasluzila je nagradu.

    Jedino bi mogao naziv nagrade da se promeni. Sta mu to znaci "za toleranciju". Ko tu sta tolerise?

    Usput, ja tolerisem komsiju 20 godina pa nikom nista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: