Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 15. 12. 2011.

| Društvo

Nagrađeni najbolji radovi za kalendar “Progresa”

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
nagradjeni za kalendar

Učenici Antigona Sulja iz Tehničke škole “Nikola Tesla” u Medveđi, Dalida Muškić iz prijepoljske i Danilo Cerović iz prokupačke gimnazije pobednici su likovnog takmičenja za kalendar Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES za 2012. godinu.

Dobitnicima su nagrade, video kamere i digitalne foto aparate, uručili šef trećeg sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji Endru Hedi, menadžer EU PROGRES-a Grem Tindal i akademski slikar Zoran Krulj.

Gimnazija “Stevan Jakovljević” iz Vlasotinca je nagrađena školskom opremom po izboru škole u vrednosti do 100.000 dinara, dok su Srednja škola iz Blaca i Gimnazija iz Raške nagrađene sa po 50.000 dinara.

- Likovnim konkursom koji smo organizovali uz finansijsku pordšku Evropske unije i Vlade Švajcarske, želeli smo da podržimo mlade likovne talente i podstaknemo ih na razmišljanje o bogatstvu različitosti u sredini u kojoj žive. Tema ovogodišnjeg konkursa posvećena je globalnoj inicijativi Ujedinjenih nacija Alijansa civilizacija i teži da promoviše bogato kulturno, etničko, religijsko i istorijsko nasleđe ove zemlje koja u svetu i kroz istoriju predstavlja raskršće različitih tradicija, kultura, etničkih grupa i religija - rekao je Grem Tindal.

Prilikom dodele nagrada, Endru Hedi je rekao da je „tema ovogodišnjeg konkursa Srbija – Zagrljaj civilizacija bila komleksna, ali su mladi umetnici vrlo kreativno odgovorili na nju i pokazali da bogatstvo različitosti čini vrednosti ove zemlje“.

Na konkurs je stiglo 119 radova iz 27 škola iz 25 opština južne i jugozapadne Srbije.

Stranice EU PROGRES kalendara za 2012. godinu krasiće još devet radova autora koji su na današnjoj promociji kao nagradu dobili digitalne foto aparate - Nikola Zlatanović iz Žitorađe, Samra Dupljak iz Novog Pazara, Shemsije Avdiu iz Bujanovca, Anđelija Marinković iz Leskovca, Lazar Pavlović iz Raške, Andrija Popović iz Blaca, Sreten Kalinić iz Vlasotinca, Sara Stojanović iz Grdelice i Ignjat Stanojević iz Lebana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PAPI

    19:47 // 26. 4. 2012.

    Antigona odlicna si. volim te

    • Antigona Syla

      14:05 // 16. 5. 2012.

      papiii ... hvalapoz :D ***

  • Hava Ferati

    00:17 // 15. 4. 2012.

    odlicna si

  • Hava Ferati

    00:13 // 15. 4. 2012.

    odlicna si.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: