Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 4. 3. 2015.

| Društvo

Narkomanija, korupcija i rupe na putevima brinu Leskovčane

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
LE1.jpg
U anketi je učestvovalo 2.100 Leskovčana

Kada je opšta bezbednost Leskovčana u pitanju, građani se najviše žale na dilere droge u blizini škola, rasprostranjenost narkomanije kao najozbiljnijeg problema društva, loše obezbeđenu infrastukturu, rupe na putevima i krađu poklopaca na šahtama i slivnicima.

Ovo su preliminarni rezultati ankete koju je pokrenuo Savet za bezbednost grada Leskovca u okviru istraživanja javnog mnjenja na temu bezbednosti u gradu. 2 Rupe na putevima brinu Leskovčane; foto: facebook.com/SavestGradaLeskovca

Anketirano je preko 2.100 građana, a rezultati istraživanja će biti poznati do kraja ovog meseca i prezentovani javnosti - kaže Milun Dinić, predsednik Saveta za bezbednost grada.

U pojedinim anketama u kojima su Južne vesti imale uvid, Leskovčani se jako boje za svoju decu u okolini osnovnih škola i tvrde da se u blizini diluju narkotici. Kao jedan od ključnih problema navode i problem sa korupcijom.

Zaštititi osnovne i srednje škole od narko dilera i njihovog zavođenja i prodaje opojnih droga. Zaštititi grad i građane od korupcije - obrazloženje je jednog od građana u popunjenom upitniku.

 


Pokradeni poklopci šahti i rupe u asfaltu ljute Leskovčane

U Savetu za bezbednost kažu da će pred odbornicima u lokalnom parlamentu izaći sa konkretnim predlogom kako rešiti problem krađe poklopaca na šahtama.

Jedno od rešenja bi bilo da se postave poklopci od nekog materijala koji nije interesantan lopovima koji ove šahte od olova kradu i nose na otpad da ih preprodaju - objašnjava Milun Dinić.

3 Foto: facebook.com/SavestGradaLeskovcaOn priznaje da ima puno problema, ali da se oni moraju rešavati etapno, smišljeno i dugoročno.

Veliki problem predstavljaju i rupe na putevima, a na Fejsbuk grupi Savest grada Leskovca pokrenuta je inicijativa da svako uslika kratere u propalom asfaltu u svojoj ulici ili ispred kuće. Stiglo je na stotinak slika na kojima se vide i neasfaltirane ulice u centru grada. Leskovčani u pojedinim naseljima čekaju na asfalt i više od 30 godina.

Inače, rezultati sprovedene ankete o bezbednosti u Leskovcu i mišljenja građana po tom pitanju biće samo početak u stvaranju Strategije za bezbednost grada koja bi trebalo da u budućnosti bude usvojena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pametna ideja

    11:20 // 5. 3. 2015.

    Zaista genijalna ideja Miluna Dinića napraviti šahte možda od plastike ona nije interesantna lopovima, samo je izgleda zaboravio da ulicama idu automobili i kamioni teški i po nekoliko tona.

    • kišni dan

      13:55 // 5. 3. 2015.

      Što sebe bruka ovakvim izjavama to je njegova lična stvar, ali time bruka i sve one koji zaista brinu o našoj bezbednosti ali i lokalnu upravu koju predstavlja kao predsednik saveta za bezbednost.

  • miki

    14:35 // 4. 3. 2015.

    ovu su problemi koji postoje u svakom gradu. Identifikovani su sad treba krenuti u njihovo resavanje, da ne ostane samo na tome

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: