Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 16. 12. 2014.

| Društvo

Naselja u Nišu bez vode više od 24 časa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vodovod-naisus.jpg
Radnici na terenu, očekuje se da do večeras bude sve sanirano, arhivska fotografija, foto: JKP "Naisus"

11 naselja u Nišu i okolini bez vode su više od 24 sata, a u niškom Vodovodu kažu da bi havarija koja je prekinula vodosnabdevanje trebalo da bude sanirana do večeras.

Iako je bilo najavljeno da će problem biti rešen u ponedeljak popodne, stanovnike Naselja Milka Protić, Novog Sela, Čokota, Gornjeg i Donjeg Međurova, Mramora, Krušca, Lalinca, Lalinskih Pojata i Sečanice zatekle su suve slavine.

Naselja Milka Protic, 9. maj i okolna sela od juče nemaju vodu, a u Vodovodu su mi sinoć rekli da je neće biti do danas po podne. To znači da ćemo više od 30 sati biti bez vode, a na zahtev za cisternu juče mi je rečeno da ih nemaju dovoljno, pa su poslali jednu koja je bila tu samo sat vremena - kaže Maja Biculović iz naselja Milka Protić.

U niškom Vodovodu kažu da su ih poslali ukupno četiri cisterne u naselja koja su ostala bez vode.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Naisus” rade na saniranju havarije, a kako kažu u ovom preduzeću, veliki deo posla je završen, ono što je usporilo popravku jesu šahte u kojima se nalaze instalacije Pošta Srbije za koje je trebalo da se pobrinu njihovi radnici.

Što se nas tiče, mi smo naš deo posla uradili, onoliko koliko smo mogli. Sada čekamo da oni odrade svoj deo. To se uveliko radi. Poslali smo im i jedan kamion i zaista očekujemo da problem bude u potpunosti saniran do večeras - kažu u Vodovodu.

Juče je, kažu u ovom preduzeću, jedan deo vodovodne mreže “premošten” i 11 naselja su imala slabiji pritisak. Ipak, napominju da je moguće da voda nije došla do svake kuće, što zbog loše mreže, što zbog veće potrošnje. 

U Vodovodu očekuju da problem u potpunosti bude rešen do večeras.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mici

    11:11 // 16. 12. 2014.

    A cekaj, ovi novi uredjaji sto je Naissus kupio ne rade sve sami? kako to da svake godine u slicno vreme ovi ljudi juznog dela Nisa ostaju bez vode?!?

  • Miki

    10:57 // 16. 12. 2014.

    Standardna srBska priča...prebacivanje odgovornosti sa jednog na drugog... I tako u nedogled!
    Kako vas bre nije sramota????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: