Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 30. 1. 2015.

| Društvo

Nastavljena kampanja "Da nas bude više" u Dimitrovgradu

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
Da-nas-bude-vise-DIMITROVGRAD-KALENDAR-2015.jpg
U 2014. na teritoriji grada rođene su 52 bebe čiji se likovi nalaze na kalendaru

Kroz akciju “Da nas bude više” promovisan je kalendar za 2015. sa likovima 52 bebe rođene prethodne godine na teritoriji Dimitrovgrada.

Promocijom kalendara je zvanično označen i početak  humanitarne akcije za pomoć porodici Takov kojoj je u požaru avgusta prošle godine izgoreo značajan deo imovine, a samo mesec dana kasnije u njihov dom je stigla i prva prinova.

U prošlogodišnjoj humanitarnoj akciji za pomoć porodici Nikolov, uz podršku Opštine Dimitrovgrad, brojnih udruženja, institucija, pojedinaca i medija, prikupljeno je dovoljno sredstava za uspešno lečenje Miljane Nikolov čiji se lik, pored 52 novorođene bebe, takođe nalazi na kalendaru za 2015. 2 Tim koji sprovodi akciju "Da nas bude više"

Polivalentna služba u saradnji sa Foto-klubom “Caribrod”, posle promocije kalendara, najavljuje i otvaranje izložbe fotografija sa likovima beba u holu Centra za kulturu, kada će nastaviti kampanju promocije humanitarne akcije za pomoć porodici Takov.

Kampanju “Da nas bude više” pre 4 godine pokrenula je služba Polivelantne patronaže Doma zdravlja u cilju borbe protiv drastičnog pada nataliteta na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Tokom 2011. godine Dimitrovgrad je dobio samo 47 novih stanovnika, 2012. bilo ih je 50, 2013. godine tek 53, a 2014. godine rođene su 52 bebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: