Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 23. 9. 2016.

| Društvo

Nastavnik matematike se ne vraća u "Ćele Kulu" pre okončanja postupka

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
ele-Kula-škola.jpg
Nastavnik bez licence se ne vraća u školu; foto: B. B, arhiva JV

Viši sud u Nišu poništio je odluku o privremenom vraćanju nastavnika matematike Ljubiše Dinića u školu “Ćele Kula” do okončanja sudskog postupka. Dinićeva advokatica tvrdi da je sud odlučio po žalbi koja nije dozvoljena po Zakonu o parničnom postupku.

Nastavnik koji je navodno ugrozio direktorku škole nakon čega mu je Ministarsvo prosvete oduzelo licencu za rad, bio je pod suspenzijom još od marta prošle godine, nakon čega je i otpušten.

U međuvremenu je Osnovni sud u Nišu doneo privremenu odluku o vraćanju nastavnika na posao do završetka postupka u kome je on tužio školu zbog toga što je dobio otkaz. 

Direktorka škole Zorica Jovanović kaže da je zadovoljna jučerašnjom odlukom Višeg suda da ukine privremenu meru kojom bi se Dinić vratio na posao jer je, smatra, takva odluka “jedina pravedna”.

Sasvim je drugačija atmosfera u školi od kada njega nema, a kako da ga vratimo na posao kad je izgubio licencu 22. aprila? Naši roditelji apsolutno svi pitaju da li se nastavnik matematike vraća ili ne. Ukoliko se bude vratio oni će ispisati decu, a ukoliko se ne bude vratio to je sasvim druga priča – kaže direktorka Jovanović.

Međutim, Dinićeva zatupnica Jasmina Stoiljković kaže da je Viši sud odlučio po žalbi koju zakon ne dozvoljava.

Tuženi se žalio na rešenje o određivanju privremene mere ali žalba na rešenje kojim se usvaja privremena mera nije dozvoljena po Zakonu o parničnom postupku. Postupak je i dalje u toku, ponovo ćemo da se sudimo oko privremene mere – kaže advokatica Stoiljković.

Ona dodaje da još traje postupak po tužbi nastavnika za poništenje rešenja o otkazu. 

Podsetimo da su posle prvobitne odluke inspekcije rada da se Dinić privremeno vrati na posao nezadovoljni roditelji i nastavnici protestovali, jer smatraju da nastavnik radio “na štetu kolektiva i dece”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ovca za šišanje

    18:31 // 24. 9. 2016.

    Сутра наше деце, нас то не плаши, Гоце, Секе, Цеце узори су наши. И Лукас ту може, а можда и Ђани, ушло испод коже, нација се храни. Погледајте мене, круг мојих људи, најбољи се цене, то Вођа вам тврди. Тако нам задато, другачије није, kо не мари за то, тај нормалан није. Вредности су праве само дај нам хлеба, до зелене травe, шта овчици треба!

  • Goran

    12:00 // 24. 9. 2016.

    Direktor ovakvim (ne)radom uz podršku vladajuće stranke zatvoriće školu. Kada nastavnici ostanu bez odeljenja tada će da im se čuje glas, ali biće kasno.

  • Sonja

    11:26 // 24. 9. 2016.

    Kakva silna i mocna direktorka! Neki posebni zakoni vaze i primenjuju se kad je ova skola u pitanju. Bruka i sramota za pravosudje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: