Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 26. 11. 2014.

| Društvo

Ne radi jedini skener u leskovačkoj Opštoj bolnici

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
skener-bolnica-leskovac.jpg
Hitni pacijenti upućuju se na pregled u niški Klinički centar

Jedini skener u Opštoj bolnici Leskovac, na kome se pregleda oko 50 pacijenata dnevno, pokvario se krajem prošle nedelje.

Iako u bolnici tvrde da je reč o malom tehničkom kvaru, najugroženiji pacijenti se šalju za Niš, a formirana je i posebna lista čekanja jer aparat neće proraditi najverovatnije pre ponedeljka. 2 Direktor Nebojša Dimitrijević

Kvar na skeneru nije iznenađenje jer ovaj aparat najnovije generacije radi neprekidno. Skener radi u tri smene, 24 časa. Samo od početka godine na njemu je pregledano 5.980 paciojenata, od kojih je oko 2.000 upućeno sa Urgentnog centra - kaže direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević.

Izuzimajući hitne pacijente, snimanje na ovom skeneru se čeka u proseku od 45 do 50 dana, a najveći problem je trenutno sa pacijentima sa neurologije, pa se u ovom trenutku formira posebna prioritetna lista čekanja.

Razgovarali smo sa majstorom iz Beograda koji bi trebalo da ga popravi. Nije reč o velikom kvaru, ali će on moći da dođe u Leskovac tek u petak ili ponedeljak. Do tada ćemo morati da se snalazimo - objašnjava Miodrag Janković, načelnik Odeljenja radiologije.

Više od mesec dana u bolnici nije radio ni ultrazvučni aparat na onkologiji. On je popravljen juče, a taj aparat je star 8 godina i donacija je jedne kompanije.

U bolnici ne kriju da bi voleli da se ponovo neko javi sa istom donacijom, budući da je sve manje novca u zdravstvenim fondovima za nabavku medicinskih aparata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tesko vreme

    11:54 // 26. 11. 2014.

    Pa "DONACIJE" idu na zidove,cigle,zvona,krecenje,ljuljaske i klackalice...a ljudi ce da idu za Nis i Beograd na pregled za obicnu kijavicu,jos malo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: