Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 27. 6. 2013.

| Društvo

Ne ukida se reatest TNG sistema

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
plin-boca.jpg
Ilustracija, foto: kolew.com

U Agenciji za bezbednost saobraćaja kažu da i pored pokrenutih različitih inicijativa, "nemaju saznanja" da će se ukinuti pomenuta zakonska obaveza periodičnog pregleda TNG sistema.

Iako je bilo najava da će Pravilnik koji predviđa kontrolu TNG sistema kod automobila na pet godina biti ukinut, po svemu sudeći to se neće desiti.

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja poručuju da su svesni da je periodični pregled TNG uređaja stvorio probleme, ali da za sada, ukidanja neće biti.

- Agencija i pored pokrenutih različitih inicijativa, nema saznanja da će se ukinuti pomenuta zakonska obaveza periodičnog pregleda - stoji u odgovoru Agencije za bezbednost saobraćaja na pitanja Južnih vesti.

U prilog ovom odgovoru ide i nedavno gostovanje pomoćnika ministra saobraćaja Saše Mirkovića u emisiji SAT gde je izjavio da ukidanja neće biti.

mirković Saša Mirković, pomoćnik ministra, foto: ekapija.com- Ta situacija može da se reši trenutno samo na taj način da građani koji voze na TNG dobiju besplatan tehnički pregled uz cenu koju plaćaju za kontrolu TNG sistema. Na taj način će vozači uštedeti 1.500 dinara koliko košta tehnički pregled, a tražićemo i da se Agencija za bezbednost saobraćaja odrekne svojih 300-400 dinara - rekao je MIrković u emisiji SAT.

Periodični pregled je inače propisan Članom 252. Zakona o saobraćaju.

- Uređaji za pogon vozila na gas koji su ugrađeni u motorna vozila moraju se podvrgavati periodičnom pregledu kod pravnog lica koga ovlasti Agencija. Pregledi se moraju obavljati u rokovima koji ne mogu biti duži od pet godina - stoji u Zakonu.

Podsetimo, ova odluka stvorila je vozačima velike probleme, a ovlašćenim centrima koji kontrolišu TNG sisteme velike gužve. U Agenciji kažu da se taj problem rešava na više načina.

- Ekipe koje vrše ispitivanja rade prekovremeno, ovlašćena pravna lica povećavaju broj zaposlenih odgovarajuće stručnosti i uvećava se broj ovlašćenih lokacija za izvođenje ispitivanja - saopštavaju iz Agencije.

Ipak, za sada u Nišu nema novih lokacija na kojima je moguće prekontrolisati TNG sistem na vozilu. To je, kao i do sada, moguće učiniti samo u poslovnici AMSS-a i laboratoriji Mašinskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljubica ninkovic

    13:59 // 23. 7. 2013.

    Saša Mirković,kao pom min. saob rekao da se taj pravilnik ukida,kada postade gradonacelnik Zajecara, ni meo o tome, Svi su lazovcine,samo dok se dokopaju vlasti!Sram ih bilo!Narode ujedinite se tuzit

  • petar petrovic

    22:13 // 6. 7. 2013.

    dobio izbore u zajecaru, tako da vise ne mora da nas laze

  • slobodan

    01:32 // 1. 7. 2013.

    pa vise nema smisla!mislim da je jedino moguce resenje da se skupe svi vozaci na tng i da blokiramo auto put ili tako nesto

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: