Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 20. 8. 2015.

| Društvo

Ne zna se ko bi mogao da bude Aleksićev naslednik u Veću

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pia
Perišić predložio smenu Aleksića, ali da li će ona doći do odbornika?; foto: JV arhiva

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić potpisao je predlog za smenu većnika Srđana Aleksića, ali nije predložio novog većnika, pa je neizvesno da li će se ovaj predlog prvog čoveka Niša uopšte i naći pred odbornicima.

Predlog za razrešenje potpisan je pre nešto više od 2 nedelje i prosleđen Skupštini Grada. Ranije je najavljivano da će se o smeni Aleksića odlučivati na prvom narednom zasedanju niškog parlamenta, ali predlog za novog većnika još nije poslat iz kabineta gradonačelnika.

U Članu 130. Poslovnika o radu niške Skupštine jasno stoji da je gradonačelnik dužan da prilikom predloga za razrešnje većnika podnese i predlog za imenovanje novog, jer Skupština istovremeno odlučuje i o razrešenju i imenovanju.

Pošto Perišić nije poslao novo ime, neizvesno je da li će odbornici o smeni Aleksića uopšte raspravljati, a to nije mogao da razjasni ni sekretar niškog parlamenta Ivan Nikolić.

On je rekao da je predlog gradonačelnika još na razmatranju i da bi više informacija mogao da ima naredne nedelje.

poslovnik Član 130. ne može biti jasniji; Izvor: Poslovnik Skupštine Grada Niša

Ipak, prvi čovek Niša kaže da do zasedanja Skupštine “ima dovoljno vremena” da se pošalje i ime za eventualnog Aleksićevog naslednika.

Do sednice ima dovoljno vremena da može da se pripremi predlog za novog većnika, a moja zakonska obaveza je bila da uradim po nalogu Agencije za borbu protiv korupcije - rekao je Perišić.

Nije tajna da je izbor većnika politička odluka, a ako je suditi po koalicionoj podeli od 2012. godine, i eventualni novi član Veća bi trebalo da bude iz Srpske napredne stranke.

Koordinator niškog odbora SNS Milan Stanojković je ranije rekao da je preporuka za razrešenje većnika Aleksića Agencije za borbu protiv korupcije “za njih obavezujuća” pa treba očekivati da će biti predloženo novo ime za većnika.

Podsetimo, Agencija je u slučaju Aleksića utvrdila sukob interesa jer je u vreme većničkog mandata kao advokat zastupao radnike pojedinih javnih preduzeća u sporovima protiv Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    10:26 // 21. 8. 2015.

    Neka postavi Jovanovića kao zamenu jer on se u sve razume kao Marica.

  • E manite se trica i kucina zasto niste izvestili

    03:31 // 21. 8. 2015.

    o upadu ogorcenog coveka u program niske televizije pustite snimak i napravite vest jer je pocelo dogorelo da nokatiju krajjjjj SnS je zavrsio svoje u Nisu

  • miki

    21:39 // 20. 8. 2015.

    Ako nemas ili neznas koga ja cu da ti pomognem, postavi MENE za vecnika. Svi ima da zive lepo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: