Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 26. 11. 2015.

| Društvo

Neasfaltirani trotoari "muče" građane u centru Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
trotoar
Trotoar u Ulici Svetozara Markovića i dalje neasfaltiran; foto: Đ. V.

Ulica Svetozara Markovića koja se nalazi u samom centru grada odavno je, prema ranijim najavama iz Direkcije za izgradnju trebalo da bude rekosntruisana. Međutim, trotoari su ostali nezavršeni i nasipani šoderom, što stanovnike ovog dela Niša podseća na pretprošli vek.

Ova ulica je počela da se rekonstruiše krajem avgusta, a radi se u sklopu rekonstrukcije nekoliko ulica - Dragiše Cvetkovića, Koste Stamenkovića i Episkopske.

Kada je otpočela rekosntrukcija Ulice Dragiše Cvetkovića rečeno je da bi sve ulice trebalo da budu završene u roku od 110 dana. Međutim, mnoge od pomenutih ulica, pa i Ulica Svetozara Markovića, i dalje nisu završene.

Ostavljene su gomile šodera, peska, neuređeni su trotoari, a i sama ulica je prepuna rupa i neravnina, iako je dobar deo asfaltiran. Posebno je neuređen presek ulica generala Tranijea i Svetozara Markovića gde su izbočine na putu tolike da mogu da se oštete automobili koji tu prolaze. Još samo da padne kiša i ceo taj centralni deo Niša biće prepun blata, kala, kao pre 150 godina - piše jedan Nišlija.

sm Foto: Đ. V.U Direkciji za izgradnju kažu da građani ne brinu i da će kompletna ulica biti potpuno asfaltirana, uključujući i trotoare.

Nema nikakvih prepreka da se sve završi do kraja naredne nedelje. Biće urađeni i trotoari - kažu u Direkciji.

Kako piše u biltenu ovog preduzeća, u ovoj ulici urađena je nova vodovodna mreža od Ulice Nade Tomić do Ulice generala Tranijea. Završeni su radovi na izradi novih čvorišta, prepovezivanju vodovodne mreže i izradi priključaka za potrošače na novu vodovodnu mrežu.

Radove finansira Ministarstvo privrede Republike Srbije sa polovinom sredstava, a drugu polovinu Grad Niš preko Uprave za privredu.

Izvođač radova je preduzeće „PZP Trejs“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • драган мишић

    00:31 // 1. 12. 2015.

    Драгише Цветковића улица "мд градња" је тамо радила 6 месеци, и на крају катастрофа! Остало је недовршено а ево снега за који дан.
    Питање како је урађена целокупна конструкција јер оно је као да су се нека деца играла.
    Слојеви, квалитет уграђеног материјала, равност асфалта на крају! Због чега дају нове улице да праве нестручни и незналице.

  • Mokranjčeva iznad okretnice

    10:34 // 27. 11. 2015.

    Blago vama i bez trotoara jer nama je Vagres napravio zgrade bez prilaza i parternog uređenja pa ili idemo stazicom od 60cm do zgrade ili po blatu ! Ko im je dao upotrebnu dozvolu ako nisu ispunili zakonsku obavezu ?

  • ***

    08:44 // 27. 11. 2015.

    Od V.Misica 95 pa do MZ F.Kljajic ne moze da se prodje jer su svuda bare po trotoaru.Voda nema gde da otice jer su svi slivnici zapuseni.Kod Lutkarskog pozorista je pre neki dan bilo malo jezero.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: