Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 3. 2. 2015.

| Društvo

Nenad Stanković ostao bez jedne od funkcija

Autor:P. Blagojević, A. KostićIzvor:Južne vesti
Nenad Stanković
Ostao na "samo" 2 funkcije

Predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović smenila je svog pomoćnika Nenada Stankovića, koji je inače zamenik predsednika Skupštine Grada Niša i izvršni direktor niške Direkcije za javni prevoz.

Informacija o razrešenju Stankovića nije objavljena na sajtu Opštine, ali njegovo ime više nije na spisku pomoćnika.

Na zahtev Južnih vesti iz kabineta predsednika Opštine stiglo je pisano obaveštenje da je predsednica odluku potpisala 15. decembra 2014. godine.

Ipak, nisu želeli da govore o razlozima za smenu.

Predsednik Opštine Svrljig Jelena Trifunović (Ujedinjena seljačka stranka) je u skladu sa zakonom iskoristila svoje diskreciono pravo razrešenja pomoćnika predsednika bez navođenja razloga - piše u dopisu.

Stanković, trenutno visoki funkcioner niškog SNS, bio pomoćnik predsednika Opštine od 2010. godine, u vreme kada je na njenom čelu bio Milija Miletić, a ostao je na toj funkciji i nakon što je za predsednika izabrana Jelena Trifunović.

Zasada nije poznato da li je i koliko novca Stanković dobijao za funkciju u Svrljigu. U Registru imovine javnih funkcionera se ta funkcija i ne pominje.

Inače, Stankoviću je ovo bila treća funkcija koju je paralelno obavljao.

On je zamenik predsednika Skupštine Grada i izvršni direktor Direkcije za javni prevoz Niša.

Agencija za borbu protiv korupcije je sredinom septembra pokrenula postupak kako bi proverila da li je Nenad Stanković prekršio zakon jer nije zatražio saglasnost za obavljanje funkcije u Svrljigu.

Skoro istovremeno sa postupkom u Svrljigu je Agencija za borbu protiv korupcije od gradskih vlasti Niša zatražila da Stankovića smene sa funkcije u Skupštini Grada jer je paralelno bio i zamenik direktora u Direkciji za javni prevoz, a za to nije dobio dozvolu Agencije.

Ipak, glasovima odbornika vladajućih SNS, SPS i Niške priče Skupština Grada je odbila čak i da razmatra predloženu smenu.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Raco Mentovic

    20:09 // 11. 2. 2015.

    Nije fer napadati čoveka. Napadaju ga oni sa kojima je do juče u Svrljigu drugovao.Seljačka stranka ga je protežirala kao čoveka zaduženog za projekte...koji će opštini donositi objekte i profit.

  • drug crni

    11:21 // 4. 2. 2015.

    Znaci sad ce u Nisu da dobije jos neku funkciju , takvi samo avanzuju ...

  • ljubisa miić

    21:45 // 3. 2. 2015.

    dace njemu neku vredniju funkciju u opstini svrljig tu je i grad nis a ima ih jos nekoliko niških opstina sve je moguce jer stanačka zapošljavanja trenutno su aktuelna u nišu pa i srbiji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: