Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:49, 24. 4. 2014.

| Društvo

Nepoznata sudbina “kružne” linije

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
autonus-kruzni.jpg
Da li će isti autobusi kružiti gradom i nakon tendera?, foto: aviokarta.net

I pored obećanja gradonačelnika Niša Zorana Perišića da autobuska linija 34 neće biti ukinuta, na poslednjoj sednici Skupštine Grada čule su se drugačije informacije.

Kako je na sednici Skupštine pojasnio zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković, “kružna” linija će promeniti "samo trasu i broj".

- Neće više biti linija 34, biće linija 11. Izmenjena je i trasa, spuštaće se Mokranjčevom... obuhvatiće novi deo Niša. Nije moguće poveriti je Aerodromu direktno, biće na tenderu - rekao je Stanković.

Odbornik i bivši gradonačelnik Niša Miloša Simonovića predložio je da se Aerodromu dodeli "kružna" linija i da ona ne bude deo tendera.

- Ako smo mogli direktno, bez tendera, da poverimo poslove izgradnje vodovodne mreže Vodovodu, možemo i "kružnu" liniju Aerodromu. Znamo kakva je finansijska situacija na Aerodromu, ovo preduzeće neće moći ni da se javi na tender, a kamoli da dobije - rekao je Simonović.

Podsetimo, vest o ukidanju "aerodromskih" autobusa pojavila se krajem januara. Nakon burne reakcije građana, gradski funkcioneri su odlučili da ova linija ipak ostane.


Jedno rekli, drugo usvojili?

sporna odluka Sporno obrazloženje o liniji 34Novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju šta se zapravo dešava.

Gradsko veće je prvobitno prihvatilo "Projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti gradskog i prigradskog saobraćaja", u čijem obrazloženju je jasno pisalo da se linija 34 ukida, i poslalo ga Skupštini Grada na usvajanje.

U međuvremenu je gradonačelnik Zoran Perišić izjavio da "kružna linija" neće biti ugašena, ali nije poznato da li je to izmenjeno i u Projektu o kome se kasnije glasalo u Skupštini.

Međutim, za sada nije poznato šta su u stvari odbornici usvojili.

U Službenom listu Grada Niša objavljeno je samo da je Skupština Grada dala saglasnost na "Projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti gradskog i prigradskog saobraćaja", ali tog dokumenta nema u pratećoj dokumentaciji.

Južne vesti su Direkciji za javni prevoz još pre 3 dana zatražile finalni tekst Projekta, ali taj dokument za sada nije dostavljen.

Informaciju o tome šta je tačno niška Skupština usvojila očito nemaju ni odbornici. Na pitanje predstavnika DSS Milana Lapčevića da li je zaista usvojeno da se "kružna" linija ukine, predsednik Skupšine Mile Ilić nije imao konkretan odgovor.

- Zaista sa tim nisam upoznat, ali ako mi je neko podmetnuo da potpišem nešto što nismo usvojili, taj će leteti iz ove zgrade - rekao je Ilić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • laki

    06:18 // 27. 6. 2014.

    ko je pomislio da su žuti najgori silno se prevario ovi nazadnjaci iz SNS su biseri skrnave jedinu pravu gradsku liniju 34 jer odgovara građanima sramota me je što sam Nišlija zbog ovakvih gusaka

  • vladica borisov

    19:23 // 16. 5. 2014.

    Ako je Nenad Stankovic magistar ja sam onda doktor nauka i pitam da li znate zasto ga zovu nesa guska?

  • akonkagva

    11:46 // 25. 4. 2014.

    Time se krsi pravo na slobodu kretanja, ali svi cute pa i novinari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: