Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:54, 27. 7. 2016.

Nije imao autobusku kartu, pa sad mora da plati 36.000 dinara

legitimacija Zaboravljena mesečna karta koštala ga 36.000 dinara; Ilustracija; foto: JV arhiva

Nišlija koji je još 2013. godine zatečen bez karte, posle sudskog procesa mora da plati kaznu od najmanje 36.000 dinara, iako je, kako kaže, uredno dva dana nakon napisane kazne prijavio Direkciji za javni prevoz da ima mesečnu. Kažnjen tek odlukom Višeg suda.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • običan građanin

    09:21 // 27. 7. 2016.

    A postoji li dokaz u toj Direkciji da su ga obavestili o tome da mu je žalba odbijena? Ako jesu probali da ga pronađu i obaveste, a da nisu iz nekog razloga mogli da ga pronađu i kao ovaj se nije interesovao sam da se raspita, onda njegova nesreća. Mada, sumnjam da se to dogodilo, znamo koji i kakvi rade po našim raznoraznim "direkcijama".

  • Bata

    12:01 // 27. 7. 2016.

    Najbitnije je da je Direkcija u svom radu najispravnija ,nepogrešiva da je njen Direktor pošten I sposoban a svi ostali korisnici usluga su neodgovrni,nedisciplinovani,nevaspitovani i sve to odmah na sud i kod izvršitelja.Koliki se red samo čeka svakog meseca za mesečnu kartu u pasažu kod TC Ambasador,zbog njihove neorganizovanosti i sporosti u radu

  • Desa

    12:33 // 27. 7. 2016.

    Sa teškim,kontrolom nema sale.Oni su najrevnosniji redovno pišu kazne,razočarani se kad udju u autobus gde nema nikog za kažnjavanje.Bedno.Pozstav za Miska kontrolora iz Vrtista

  • Milos

    14:53 // 27. 7. 2016.

    Boze gospode, ovaj idiotizam samo kod nas ima!

    • Milan

      12:59 // 29. 7. 2016.

      Svuda u svetu strana koja izgubi parnicni postupak placa troskove drugoj strani. Ovih 36 000 nisu kazna zbog neplacene karte, vec parnicni troskovi. Tuzio se za 1000 dinara, i izgubio spor. Nekad dobijes, a nekad izgubis. Takva su pravila parnicnog postupka.

  • Max Vespertine

    15:43 // 27. 7. 2016.

    Ovo je pravi slučaj za super heroja Vučića Sveumešnog, koji poput Deneris Olujnorodjene prima obespravljene i ličnim zalaganjem rešava probleme gradjana, koje je inače prouzrokovalo propadanje i ono malo funkcionalnih institucija pod njegovom vlašću.

  • Ljubisa

    18:38 // 27. 7. 2016.

    Otprilike iste godine mog sina nadju u autobusu bez karte i ulozimo zalbu. Dok smo cekali odgovor dobili smo poziv od sudije, jer u zakonskom roku nismo platili 1000 dinara.kada sam otisao u direkciju da kazem da nismo dobili njihov odgovor pokazali su mi povratnicu koju postar nije urucio nikome od ukucana jer navodno nikog danima nije bilo kod kuce (a ja sam penzioner i vrlo retko nisam kuci).

  • Lidija

    19:07 // 27. 7. 2016.

    Udri po sirotinji njih nema ko da brani. Sramota sta se radi sa narodom ko nema para, a sud oslobadja sve politicki podobne i finansijski mocne.

  • KORUMPIRANE SUDIJE

    19:24 // 27. 7. 2016.

    Zasto su sudovi toliko azurni u slucaju ovog gradjana, a zasto su bili toliko neazurni kad su dozvolili da skupstinskim odbornicima zastare ili minimiziraju prijave vezane za malverzacije?
    Svi su za to da se zakon postuje, ali pojedini su za to da se zakon zloupotrebljava.
    Koji to greh ovaj covek treba da plati i zbog cega je kaznjen?
    Sve nas citaoce zanima ime sudije i objavite kompletnu presudu.

  • anonimus 123

    19:42 // 27. 7. 2016.

    Ovo je necuveno da se ovako neke stvari desavaju!Pravda za Sinisu!!

  • shaft

    20:10 // 27. 7. 2016.

    Sta ocekivati od preduzeca,gde 80℅ zaposljenih ima clanske knjizice SNS-a!Za svaki slucaj,ne se znaje.Kako mudro zbori direktor,veliki mislilac,da njegove impresije udju u udzbenike!

  • Ema

    20:13 // 27. 7. 2016.

    Naglasak treba staviti da je covek socijalni slučaj i da nema odakle da plati. A sta bi bilo da je u pitanju covek koji je u nekoj stranci koja se nalazi na vlasti? Verovatno bi se precutala i prvobidna kazna od 1000 dinara??? Najvaznije da se krade od sirotinje koja svoj hleb mukom zaradjuje! Bruka za Sasu Petronijevica i za celu direkciju! Ne zasluzuju svoja radna mesta ni najmanje!

  • БМ

    00:28 // 28. 7. 2016.

    Ја сам платио казну, за не поседовање карте, имаче сам имао месечну, али сам је заборавио где сам је заборавио. Небитно. Платио сам казну, и тражио фискални рачун да сам је платио, нису ми га дали; нису ми дали ништа сем признаницу написану на блоку, још ме је госпођица убеђивала да је то исто, чак ме је убеђивала да је њихова опмена правно важећа.

  • dokaz

    05:50 // 28. 7. 2016.

    Ako je karta izdata kompjuterski-postoji dokaz u arhivi i mogli su da provere,bez da im se ista donosi na uvid,a ako je obavestenje poslato-valjda je i zavedeno pod nekim brojem? Direkcija,izgleda dokaze o svom radu unistava.

  • IT

    06:09 // 28. 7. 2016.

    Dodjes na salter,ukuca ti JMB sa legitimacije,proda ti kartu I TO SVE OSTAJE U BAZI PODATAKA.Ako putnik kaze da je"zaboravio" kartu-lako je proveriti.Kontrolor bi trebao pre nego sto pusti takvu prijavu,sam da proveri to.Kakav li im je sistem rada,Bog jedini zna? Gospodo,ako nemate takav program-SRAMOTA.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: