Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:22, 26. 12. 2014.

| Društvo

Nikolić tražio 20 miliona dinara za obnovu pozorišta

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
dragan-nikolic-vranje-sns-juzne-vesti.jpg
Nikolić kaže da je to njegova molba Ministarstvu finansija i Vladi Srbije

Narodni poslanik Dragan Nikolić (SNS) iz Vranja podneo je amandman u Narodnoj skupštini kojim je zatražio od države 20 miliona dinara za završetak radova na obnovi pozorišta “Bora Stanković” u Vranju.

Nikolić je istakao da Grad Vranje nije u sjajnoj finansijskoj situaciji pre svega zahvaljujući tome što je, kako je Nikolić rekao, poslednjih 12 godina neko uništavao sve budžete, pa i budžet Grada Vranja. 2 Pozorište stradalo u požaru 2012. godine

Nismo u mogućnosti da ispratimo i isfinansiramo u punom obimu izgradnju ovoga pozorišta. To bi bila moja molba prema Ministarstvu finansija i prema čitavoj Vladi - da se izdvoji 20 miliona i pomogne se na taj način izgradnja ovog pozorišta, koje će nakon toga biti predato na upotrebu, kako građanima Vranja, tako i građanima Srbije - rekao je Nikolić u Narodnoj skupštini.

On je naglasio da se obraća u ime svih građana Vranja i podsetio da je 2012. godine pozorište “Bora Stanković“ izgorelo u požaru.

Završena je takozvana siva zona, ostale su još dve faze, faza uvođenja struje, vode, kanalizacije i opreme, koja je veoma skupa. Pozorište i čitava ta zgrada su potrebni i gradu Vranju i čitavom Pčinjskom okrugu zbog toga što se tu, osim pozorišnih predstava, održavaju i ostali skupovi koji su bitni za ovu zajednicu - obrazložio je Nikolić.

On je još i naveo da njegova “molba” može ići i kroz budžet, može ići i kroz član koji je predložio, ali je podsetio da postoji i mogućnost da se kroz tekuće budžetske rezerve omogući Vranju da napravi svoje pozorište i da ona tradicija koja postoji tamo oko 100 godina, da se ponovo pozorište oživi, zaživi u toj zgradi i da Vranje dobije ono što zaslužuje.

Potpisan ugovor o drugoj fazi radova

U Vranju je danas potpisan ugovor o izvođenju druge faze radova na obnovi pozorišta koja bi trebalo da počne 14. januara i završi se 15. juna.

Gradonačelnik Zoran Antić i direktor preduzeća “Sloga Construction" iz Kragujevca Dejan Rangelov potpisali su Ugovor o izvođenju radova na drugoj fazi obnove zgrade pozorišta.

Preduzeće iz Kragujevca je imalo najnižu ponuđenu cenu, tako da ukupna vrednost radova sa PDV-om iznosi 48.979.411 dinara. Druga faza podrazumeva mašinske, vodovodne, kanalizacione i elektroenergetske radove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: