Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 16. 1. 2012.

| Društvo

Niš: Grad traži 900 kvadrata u centru

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
opstina
Sadašnji izgled Prekršajnog suda u Nikole Pašića

Grad Niš raspisao je konkurs kojim traži 900 kvadrata poslovnog prostora u centru grada, u koji će preseliti Prekršajni sud i deo Katastra.

U tekstu oglasa koji je objavljen na sajtu Grada, piše da se traži prostor u najstrožem centru, takozvanoj "centralna zoni", što obuhvata prostor izmeu Obrenovićeve do Dušanove, Svetozara Markovića do Nade Tomić i Kopitarevu (Kazandžijsko sokače). Iz oglasa su izuzeti tržni centri Kalča i Gorča.

Oglasom se traži zakup na 5 godina, a rok za dostavu dokumentacije je 8 dana.

Kako je Južnim vestima potvrdio načelnik gradske Uprave za imovinu Ljubiša Janić, u taj prostor trebalo bi da se presele Prekršajni sud i deo Katastra.

Ipak, pažnju privlači činjenica da se za te namene traži prostor u najužem centru grada, gde se najvećim delom nalaze prodavnice i ugostiteljski objekti, i gde je cena kirije najveća.

Janić kaže da je namera Grada bila da ustanove koje se sele iz zgrade "Opštine", ostanu u centru grada.

- Ne bi bilo u redu da Prekršajni sud izmestimo u Pasi Poljanu. Zbog toga tražimo centar - kaže Janić.

Janić je odbacio mogućnost da je konkurs, imajući u vidu veoma neobične uslove, pre svega po pitanju površine i lokacije, "pisan za nekoga".

- Mi svakako nećemo prihvatiti bilo šta. Pre svega bitni su nam uslovi, ali i cena. Ako ne budemo zadovoljni biće raspisan novi konkurs, sa izmenjenim uslovima - kaže Janić.

U tom slučaju, kako je rekao, najverovatnije bi bila proširena zona u kojoj se traži prostor. Prvo na "Ekstra", a potom, ako do toga dođe, i na "Prvu zonu".


Čemu služi "Učiteljski dom"

Upitan za prostor "Učiteljskog doma", zgradu nad kojom je Grad potvrdio vlasništvo sudskim putem, Janić je odgovorio da se o tome ne razmišlja jer je reč o nacionalizovanoj imovini.

- Očekuje se skora primena zakona o vraćanju oduzete imovine i bilo bi neodgovorno da mi sad uđemo u tu vrstu investicije, a da već sutra moramo da se selimo odatle - kaže Janić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Mihailovic

    23:33 // 16. 1. 2012.

    Pa upravo tako, u katastru i sudovima se ceka satima (citaj danima) a parking ogranicen na 2h i to po paprenoj ceni! Da li u ovom gradu postoji neka logika?!?!

  • Nikola

    22:55 // 16. 1. 2012.

    Eno vam OS Njegos prazan pa se uselite posto nataliteta nema jos malo ce i prostor niskog porodilista biti ustupljen nekom drzavnom organu posto jedino tu svake godine raste broj ljudi.

  • Dragan Vukadinovic

    19:22 // 16. 1. 2012.

    А тај простор ће вероватно да плате више од суме за коју су продали бубањску касарну. Алал бера.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: