Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Smenjen načelnik Ginekologije u Vranju, da je razlog smrt trudnice - ne potvrđuju

Odukom direktora Zdravstvenog centra Vranja Saše Đorđevića, umesto dosadašnjeg načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Dragana Veličkovića, tu funkciju će sada obavljati Ivan Miladinović. Iz zdravstvene ustanove potvrđuju smenu, ali kažu da će razlog saopštiti Ministarstvo zdravlja, odakle informacija još uvek nema.

detaljnije
blokada puta

Nova blokada puta u Kuršumliji, bivši radnici traže svoj novac

Nezadovoljni što im država još ne rešava problem i ne isplaćuje zaostale zarade za koje imaju pravosnažna sudska rešenja, radnici propalih kuršumlijskih firmi zakazali su za danas jednosatnu blokadu puta Kuršumlija - Kuršumlijska Banja kod sela Tiovac. Kažu da je to samo upozorenje pred već najavljenu novu blokadu državnog puta Niš - Priština kod sela Kastrat u Kuršumliji, a koja je planirana za 1. maj.

(4) detaljnije
medikoterapija

Zgrada "Medikoterapije" u Čairu postaje vrtić, raspisan tender za rekonstrukciju

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Niša raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju objekta "Medikoterapija" u parku Čair, kako bi u njemu bio otvoren vrtić.

(11) detaljnije
Šaban Bajramović

Reakcije na ukidanje Bulevara Šabana Bajramovića - "rasizam i poruka da mu je mesto među njegovim Romima"

Predlog da po Šabanu Bajramoviću umesto bulevara bude nazvan Stočni trg, direktor "Nišvila" Ivan Blagojević vidi kao getoizaciju umetnika i latentni rasizam. Smatra da se tako šalje poruka da je velikanu romske muzike “mesto među njegovim Romima”, dok predsednik YUROM centra Osman Balić kaže da je Niš pao na ispitu iz tolerancije i da dobija “palanački duh”.

(19) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: