Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 20. 8. 2012.

| Društvo

Niš dobija podzemni kontejner

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
park-UT.jpg
Prostor na kome bi trebao da bude postavljen kontejner i uređen park

U jednom delu parka kod Osnovne škole “Učitelj Tasa”, na mestu gde je nekada bila benzinska pumpa, biće postavljen prvi podzemni kontejner u Nišu, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Firma iz Kraljeva donirala je Nišu jedan podzemni kontejner koji bi trebao da bude postavljen kod parka u blizini “Učitelj Tasine” škole gde se i danas nalazi veliki broj kontejnera.

- U tom kontejneru može da stane 5 do 6 kubika smeća i to je prvi put u Nišu da se tako nešto radi. Zameniće sve kontejnere koji tamo stoje. Takav kontejner će smanjiti troškove, jer ne mora često da se prazni, a i estetski je prihvatljiviji – kaže Dragan Videnović, portparol Direkcije za izgradnju grada.

Videnović dodaje da će prostor gde je nekada bila benzinska pumpa biti probno mesto kako bi se Nišlije upoznale sa takvim načinom odlaganja smeća. Inače, kako kaže Videnović, na zapadu to funkcioniše već dugo.

- U toku su pripremni radovi, jer treba da se iskopa rupa, a sve bi trebalo da bude gotovo u narednih mesec dana – rekao je Videnović.

On je naglasio da će biti uređen i park, tačnije deo koji je bio do sada zauzet benzinskom stanicom. Prema njegovim rečima trenutno se radi projekat uređenja, ali trebalo bi da bude nekoliko klupa, a očekuje se i postavljanje česme. park UT2 Park kod Osnovne škole "Učitelj Tasa"

Da je u planu sređivanje tog dela parka potvrđeno je i u Javno komunalnom preduzeću “Gorica”. Slobodan Đorđević, izvršni direktor sektora “Zelenilo”, kaže da su ekipe već bile na terenu i da su radile na uređenju, ali da se čeka humusni sloj zemlje kako bi se krenulo sa radovima.

- Popuna zemljom i ravnjanje terena je u nadležnosti “Niskogradnje”. Oni bi trebalo da popune rupe i da posipaju humusni sloj kako bi mi posle mogli da radimo – rekao je Đorđević.

U Direkciji za izgradnju grada nisu želeli da nagađaju kada bi park mogao biti završen obzirom da projekat još uvek nije urađen, ali, kako kažu, svoj puni sjaj bi trebao da dobije u novembru kada je i biološko vreme za sađenje biljaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nescha

    13:00 // 14. 9. 2012.

    Što onda vratiše 4 stara kontejnera?!
    Garantovano se neka skupština stanara žalila!

  • Mile

    14:09 // 21. 8. 2012.

    I njega ce izvrnemo!

  • Zapanjena

    12:43 // 21. 8. 2012.

    Direkcija je nadmašila sebe!
    Kontejner u okviru parka!?
    Kako će lepo biti da se sedi na klupama dok se smrad iz septičke jame širi parkom i okolnim saobraćajnicama. To će bit još jedna deponija, stecište pasa i mačaka lutalica - nema šta, čista estetika!

    • Aleksandar Ilic

      15:03 // 21. 8. 2012.

      blago onome ko nema sta da kaze, i ne zna o cemu prica, ali ipak nista ne kaze. I kamo srece da svi koji ne znaju, malo cute.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: