Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 1. 10. 2015.

| Društvo

Niš konačno dobio glavnog urbanistu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nis
Glavni urbanisata konačno izabran; foto: wikipedia.org

Posle nekoliko godina bez glavnog urbaniste i neuspelog imenovanja kandidatkinje koja nije ispunjavala uslove, na ovo važno mesto za dalji urbanistički razvoj grada imenovana je Dragana Sinobad Petrović.

Kako je rekao načelnik Uprave za planirane i izgradnju Rodoljub Mihajlović novi urbanista ispunjava sve uslove koje propisuje Zakon o planiranju i izgradnji.

Dragana Sinobad Petrović ima dovoljno radnog iskustva, dovoljno izrađenih urbanističkih planova u svom radu. Radila je i prostorne planove za prostor cele jugoisočne Srbije, a ima i sve licence koje je kvalifikuju za jedan ovakav posao - kaže Mihajlović.

Novi urbanista u niškom Zavodu za urbanizam, sudeći prema njenoj biografiji, radi od 1968. godine i učestvovala je u pravljenju Prostornog plana grada Niša još 1991. godine.

5 godina je bila zamenik direktora Zavoda, a godinu dana je bila Šef sektora za prostorne i generalne planove.

Trenutno je i savetnik predsednika Inženjerske komore Srbije, a nakon preuzimanja dužnosti glavnog urbaniste automatski će postati i predsednica Komisje za planove Grada Niša.

Prethodni predlog za imenovanje Tamare Jovanović na funkciju glavnog urbaniste je povučen, a od njenog predloga su odustali i odbornici vladajuće većine nakon što su predstavnici opozicije za skupštinskom govornicom ukazali da Jovanovićeva nema dovoljno iskustva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bulevarac

    10:19 // 2. 10. 2015.

    Možda će ona da reši problem sa čvorcima u ul. Pariske komune na 200m od opštine medijana koji prave ogroman problem stanarima u zgradama. Niko neće da reši ovaj problem, svi beže od problema, niko ništa ne radi.

    • NN-1

      14:56 // 2. 10. 2015.

      @Bulevarac : Čvorci ili čvarci ? I jedno i drugo su problem za Nišlije ! Za prvi - što ih ima mnogo , godža, isuviše a za ovi drugi tj. čvarci , što ih nemamo ič ,nimalo ..

    • Ви што лупате минусе

      19:25 // 2. 10. 2015.

      немате појма који је то проблем! Стотине птица су у крошњама дрвећа на 2-3м од прозора, праве ужасну буку.Станари лупају моткама у олуке да их отерају, бацају петарде, ал ништа не помаже...

  • Nislija

    09:45 // 2. 10. 2015.

    A da li znate da je ona tvorac cuvenog Plana iz 2003., kojim se osim postojece predvidja jos jedna pruga kroz Palilulu?

    • CVETKO prvi

      10:10 // 2. 10. 2015.

      @Nislija : Svaka čast gospodji na viziji iz 2003.god. i razmišljanju u pravom pravcu , samo... obrukaće se pristupi li ovoj vlasti . Kada mladji i perspektivniji od nje /izvinjavam se gospodji/, nisu prihvatili - nije ni ona trebala da se lati tog posla!
      Evo , već su počele sprdačine na njen račun !

  • jof

    06:39 // 2. 10. 2015.

    Gospodja Dragana je rodjena u Nisu,u Nisu zavrsila skolu,u Nisu radila,iz casne je porodice.O njoj sve najlepse,ali zar nemadoste nekog mladjeg.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: