Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 13. 10. 2016.

| Društvo

Niš postaje privremeno sedište Vlade

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nišava
Premijer i ministri u Nišu 7 dana; foto: Vanja Keser

Sastanak premijera Aleksandra Vučića i ministara sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga 13. oktobra u 17 sati i Oficirskom domu prvi je u nizu događaja koji su planirani tokom sedmodnevne posete Nišu.

U petak 14. oktobra u 10 sati sledi poslovni forum Srbija - Albanija kome će prisustvovati premijeri obe zemlje Aleksandar Vučić i Edi Rama, a nakon toga Vučić će održati radni sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem.

Istog dana premijer će posetiti kasarnu "Aerodrom" i ručati sa padobrancima 63. Padobranskog bataljona povodom Dana padobranaca, a zatim će obići Klinički centar u Nišu i Elektronski fakultet. 

Prema okvirnom programu, predstavnici Vlade će i u subotu 15. oktobra ostati u Nišu, dok će u nedelju 16. oktobra posetiti Grdelicu, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu.

Od ponedeljka 17. oktobra do kraja posete 19. oktobra članovi Vlade posetiće Vlasotince, Prokuplje, Kuršumliju, Žitorađu, Nišku Banju, Belu Palanku i Svrljig.

Kako je Vučić rekao pred polazak u Niš, ovim hoće da ljudima u centralnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji pokaže da Vlada prema njima ima isti odnos kao prema ljudima u Beogradu, Novom Sadu ili drugim mestima. 

On i ministri zateći će lepši Niš jer se na keju, blizu Oficirskog doma i Gradske kuće u kojima će se održati nekoliko sastanaka, uklanjaju grafiti i plakati, sadi cveće i farbaju bandere. Ipak, u Direkciji za izgradnju ne priznaju da je čišćenje ovih dana intenzivnije zbog velike posete, već da su to planirane i redovne aktivnosti.  

Uklanjanje grafita i plakata, sađenje cveća, farbanje bandera i još mnogo toga kako bi Niš, prema mišljenju građana, blistao zbog dolaska Vlade Srbije.

Ipak, u Direkciji za izgradnju grada kažu da se sve radi u okviru redovnog održavanja i da “nikakvi vanredni nalozi nisu izdavani”.

Kako piše RTS, premijer i ministri spavaće u kasarni "Mija Stanimirović".   

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • karaĐorđe

    16:26 // 13. 10. 2016.

    "Vlada RS spavaće u kasarni i deliće kupatilo"....pa ovo je Isus novog doba, očekujem da jednog dana postane "prorok i propovednnik" i da osnuje svoju crkvu.Bolesno rođaci, bolesno

    • Nishlija

      18:28 // 13. 10. 2016.

      Jal zajedno sa zenskim delom vlade??

  • blackburn

    16:03 // 13. 10. 2016.

    U fokusu je ekonomija!Ha-haha-ha!

  • Nema okupljanja

    14:54 // 13. 10. 2016.

    Dok big boss ne ode, zabranjena su sva okupljanja na teritoriji grada.
    Tako da svi vi koji ste hteli da dizete uzbunu oko toplane, na zalost necete moci ni da protestujete.
    a kad si covek ode za BG, onda ce ljudi moci da se okupljaju i da se zale, ali pitanje je kome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: