Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 14. 9. 2009.

| Društvo

Niš dobija prihvatilište za decu sa ulice

Autor:Izvor:Južne vesti
Dušica Davidović, Gradski većnik

Sredinom oktobra u Domu za decu bez roditeljskog staranja "Duško Radović" počeće da radi prvo prihvatilište za decu sa ulice. 

U prihvatilištu će biti smeštena deca beskućnici, deca sa funkcionalnim poremećajem u ponašanju i deca koja su se našla u lancu trgovine ljudima.

Oni će u prihvatilištu moći da borave najduže šest meseci, a pružaće im se sve usluge koje im budu potrebne, od čiste odeće, hrane, održavanja lične higijene, do rada sa stručnjacima.

Prema podacima Unicefa, u Nišu je evidentirano 65 mališana bez krova nad glavom, ali se pretpostavlja da je ovaj broj veći.

- Često je reč o deci koja imaju svoje porodice, ali ih upravo njihovi roditelji teraju na ulicu gde zarađuju, često i prošnjom, što dovodi do toga da ubrzo postanu beskućnici. Prihvatilište je dobar način da se to spreči - kaže Dušica Davidović, gradski većnik.

Za otvaranje prihvatilišta iz NIP-a je obezbeđeno 40.000 evra, a u opremanju prostorija učestvuje i Grad Niš i Gradska opština Pantelej, na čijoj se teritoriji prihvatilište nalazi.

Pojekat je podržalo i Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Dušica Davidović, Član Gradskog veća, o transformaciji Doma Duško Radović u prihvatilište za decu sa ulice

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dusanka stojkovic

    00:22 // 24. 3. 2010.

    A sta bi sa skolom za slepu decu? Jeste li na to zaboravili ? Da Vas podsetim obecali ste da ce ta skola poceti sa radom do kraja 2009. godine.
    Pozdrav
    Dusanka Stojkovicm najka slepog decaka iz Prokuplja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: