Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 23. 6. 2016.

| Društvo

Niška Banja izgubila status banje?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
niska banja
Niška Banja nije banja; foto: ONB

Novoizabrani predsednik Opštine Niška Banja rekao je da je ovo mesto izgubilo status banje u prethodnom periodu i da predstoji borba za povratak statusa koji je u najvećoj meri punio opštinsku kasu.

Mnogi turisti su bili iznenađeni što prošle godine nisu mogli da uzmu vaučere koje je delila država i za Nišku Banju. Međutim, kako kaže Jovanović, to nije slučajno, jer ova niška opština i turističko mesto više nema status banje.

Pošto je utvrđeno da nemamo dovoljno kategorisanog smeštaja u prethodnim godinama je Niškoj Banji status banje oduzet. Koliko tačno treba da imamo zaista ne znam, ali nemamo dovoljno - kaže Jovanović.

I dok on najavljuje borbu za povratak statusa, u Ministarstvu turizma najavljuju odgovore o Banji za naredne dane.

Ovaj status je inače regulisan Zakonom o turizmu i podrazumeva “obim turističkog prometa, stepen izgrađenosti turističke, komunalne i saobraćajne infrastrukture i turističke suprastrukture”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    10:17 // 25. 6. 2016.

    Banja je bila lepsa 70.tih godina, tada su cvetale "SRBIJA", "PARTIZAN" i "OZREN". Bruka, kao i centar Nisa; nekada kultna mesta ne rade godinama "PARK", "AMBASADOR", "NIS", RK"BEOGRAD". Primanja mizerna, cene svetske, ali ziveo Perisic, Vucic i Z.Mihajlovic ..

  • Dobrila Kostic-Iliev

    18:42 // 24. 6. 2016.

    Sramota,godinama nista ne preduzimate da poboljsate status Banje,izgleda kao rusevina posle bombardovanja,nema zivota,sve sama ruina posle toliko godima postojanja,uzasnuta sam, ko vam je dao za pravo da unistite ono sto je priroda dala,sada se borite za ono sto ste izgubili!

  • gradjanin

    17:53 // 24. 6. 2016.

    Zamolio bih novog predsednika opstine da svojim neznanjem vise ne urusava Nisku Banju,jer me ovo podseca na kampanju o stetnosti radona u banji. Evo i cinjenica:grad Nis je 2013god.konkurisao za status turistickog mesta i Gradska opstina Niska Banja je kao sastavni deo grada Nisa izgubila pravo da ucestvuje u dobijanju vaucera,jer se uredba nije odnosila na velike gradove:Nis,Bg,NSad i Kg.To su ur

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: