Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 22. 4. 2014.

| Društvo

Niška sela za vodu duguju više od 100 miliona dinara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vodomer-*iprostejov.cz*.jpg
Zajednički vodomeri napravili dugovanja, ali odlaze u zaborav, foto: iprostejov.cz

8 sela iz okoline Niša koja još uvek imaju zajednički vodomer, za vodu duguju više od 100 miliona dinara. U Vodovodu najavljuju promene i nove ugovore sa korisnicima.

Najveći problem prilikom naplate utrošene vode u selima Gornji Matejevac, Gabrovac, Krušce, Mramor, Sečanica, Knez Selo, Prosek i Hum bili su upravo zajednički vodomeri.

Iako su očitavanja bila redovna, meštani pomenutih sela, iz brojnih razloga nisu plaćali potrošenu vodu na zajedničkom vodomeru. Tako je dug samo u Gornjem Matejevcu narastao do neverovatnih 63 miliona dinara.

tabela Dugovanja niških sela, izvor: JKP "Naisus"Mramorčani duguju 20 miliona, Sečaničani 14, a Gabrovčani 12 miliona dinara.

Kako bi ovaj problem bio rešen, Gradsko veće je usvojilo predlog JKP “Naisus” i Uprave za komunalne delatnosti da u pomenutim selima svaki korisnik dobije svoj vodomer.

Zamenik načelnika Uprave za komunalne delatnosti Hranislav Đorđević, pojasnio je da će zbog ugradnje pojedniačnih merača cena vode u selima koja dobiju nove vodomere, biti uvećana za 15 odsto.

- JKP “Naisus” se obavezuje da na sekundarnoj mreži koja obuhvata deo od merača protoka, do kontrolnih merila svakog od korisnika, izvodi radove na interventnom održavanju, te će se cena svakom od korisnika obračunavati kao i ostalim domaćinstvima, uz uvećanje od 15 odsto na ime uvećanih troškova interventnog održavanja - rekao je Đorđević.

Kako je pojašnjeno nove vodomere bi, za sada, trebalo da dobiju korisnici u selima Mramor, Sečanica, Krušce, Gornji Matejevac, Hum, Knez Selo i Čamurlija. Novi merači bi trebalo da se otplaćuju preko računa za vodu, a sa Vodovodom će, nakon ugradnje vodomera, biti sklopljeni novi ugovori o održavanju i isporuci vode.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će na ovaj način, biti naplaćen i deo postojećih dugovanja, a novac će biti upotrebljen za rekonstrukciju i sređivanje postojećih mreža.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Matejevčanin

    18:11 // 23. 4. 2014.

    Zemlju su oduzeli partizani a Turcima smo uredno plaćali desetak. Samo želimo da budemo jednako tretirani kao i oni potrošači koji su zatekli priključak na vodu u stanovima otkupljenim za šaku maraka.

  • Prosečanin

    17:55 // 23. 4. 2014.

    ...dobar "argument" kada Naissus poželi da preuzme ceo naš lokalni vodovod, "zacepi" nam cenu, pa ćemo i početi da plaćanjem komunalija punimo partijske džepove.

    Pozdrav.

  • Prosečanin

    17:53 // 23. 4. 2014.

    ...ne može ništa, lopovluk na sve strane.

    Grad. opština koja takvo stanje dozvoljava je ubedljivo pobedila na izborima 2012. Jadan je prosečki narod, čast izuzecima.

    Bojim se da će dug biti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: