Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 4. 5. 2016.

Niske temperature i kiša smanjuju rod voća

visnje-prokuplje-lj-m.jpg Vremenski uslovi smanjuju ovogodišnji rod; foto: Lj.M.

U prokupačkom kraju gde su višnje i šljive zasađene na površini većoj od 4.000 hektara, rod će biti mani od 30 do 40 odsto zbog nedavnog mraza, kiše i niskih temperatura, kažu iz Poljoprivredne stručne službe.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • žika

    20:47 // 4. 5. 2016.

    Ma nije strašno, zato će plodovi da budu krupniji i da koliko-toliko nadoknade manjak roda. A ovo i nisu toliko velike padavine, bolje ovo nego suša.

    • Mile

      17:21 // 11. 5. 2016.

      Posto si takav optimisa napisi molim te povrsinu I broj stabala visnje koje uzgajs a znamo koliko ozbiljno da te shvatimo. Jesi li amater ili profesionac

    • Sasa

      23:14 // 12. 5. 2016.

      Nije rec samo o padavinama, temperatura je u pitanju. Cvetale su visnje na +32 , a nakon tri dana ih je "zadesio" mraz odnosno niska temperatura, koja se ponovila nakon tri dana.Ovih dana ne moze da se udje u polje zbog kise , kako bi ih tretirali protv tresnjine muve, narodski receno , protiv crva. Voleo bih i ja da budem optimista , ali na zalost nisam. Imam visnju na 1/2 ha. Sitan sam ja.

  • Toma

    10:29 // 13. 5. 2016.

    Postovani,
    Meni je mraz krajem aprila unistio 50-60% roda. Visnju gajim na 120 ari, kako je cvetala, ocekivao sam, minimum 10 tona. Tako da koliko god krupna bila, ja sam ove godine u gubitku.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: