Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 3. 10. 2016.

| Društvo

Niški Aerodrom tužio Šabića

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Rodoljub Šabić
Još jedna tužba protiv Šabića; Foto: Mc.rs

Nezadovoljan zbog toga što je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio JP Aerodrom da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta, direktor tog preduzeća Vladica Đurđanović je protiv odluke Poverenika podneo tužbu Upravnom sudu.

Vladica Đurđanović Neobavešten; Vladica Đurđanović, foto: TangoSixĐurđanović je Južnim vestima dostavio deo tražene dokumentacije, i to, kako piše u pratećem tekstu, "onaj deo koji nije sporan".

Ipak, novinare je obavestio i da je protiv Poverenika pokrenuo sudski postupak, ne navodeći zbog čega.

Na osnovu rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnostima Broj 07-00-02377/2016-03 od 07.09.2016. god. a u skladu sa zakonom o upravnim sporovima JP “Aerodrom Niš” Niš je pokrenuo upravni spor tužbom Upravnom sudu. Dokumenta koja ste Vi tražili a ista nisu sporna dostavljam u prilogu e-mail-a - doslovce piše u Đurđanovićevom dopisu.


Šabić: Zabrinjavajući nivo neznanja

U kabinetu Poverenika za informacije od javnog značaja kažu da nije prvi put da neko u ovakvim situacijama tuži Poverenika. Ipak, napominju da su sudovi do sada takve tužbe odbacivali kao "nedopuštene".

Još marta 2010. godine je na sajtu ovog nezavisnog državnog organa objavljeno saopštenje Poverenika Šabića i to baš u vezi sa tom vrstom tužbi.

Šabić je takvu praksu definisao kao "štetnu i za interese i prava građana, ali i za ugled državnih organa i preduzeća koji je praktikuju".

Laici mogu da ne znaju, ali već i studenti prava moraju znati da ovakva tužba, tužba prvostepenog organa protiv rešenja drugostepenog, nije dopuštena. Zaista je teško poverovati da takav, studentski nivo znanja ne postoji u organima vlasti i državnim preduzećima - napisao je 2010. Šabić.

Podsetimo, direktor Aerodroma Vladica Đurđanović već mesecima krije od javnosti sistematizaciju radnih mesta u tom preduzeću. Zbog toga je, po žalbi Južnih vestiPoverenik za informacije od javnog značaja je pre nekoliko naložio Đurđanoviću da novinarima dostavi traženu dokumentaciju.


Đurđanović i dalje krije deo dokumentacije

Aerodrom Javno preduzeće pod velom tajni; Foto: JV

Novinari su od Đurđanovića tražili da dostavi "Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta koji je primenjivan 1. januara 2014. godine i sve naredne, uz sve eventualne promene".

On je danas dostavio samo sistematizaciju koju je još februara 2010. godine potpisao tadašnji direktor Dragan Bugarinović.

Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, Aerodrom je samo u zadnjih godinu dana sistematizaciju menjao najmanje dva puta - oktobra 2015. i aprila ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    12:13 // 4. 10. 2016.

    Кажу ,да кад човек добије моћ ,прво изгуби памет. А " воља за моћ" му никада није недостајала.

    • Временска прогноза

      09:37 // 5. 10. 2016.

      Само ти немој да пишеш по овом форуму,никад ништа ниси радео ,само си се мајао по железницу,а кад си ушао у СРС па кад постаде функционер леле мајко,није могло да се прича са тобом.Шетао си градом само да те народ види.Драгољубе,Драгољубе знамо се и у нове и у старе гаће.Како си се уселио у стан код Тасине школе???.Само ти немој да се јављаш.

  • blackburn

    16:42 // 3. 10. 2016.

    Pocinje ono cuveno radikalsko zamajavanje-kad te uhvate u nedozvoljenim radnjama,tuzi,da dobijes ne vremenu!To su ga naucili ovi novi"pravnici"sa privatnih univerziteta.

    • kao pravnici

      17:44 // 3. 10. 2016.

      sa privatnih fakulteta lošiji od pravnika BU, NSU, NU, PU (beogradskog, novosadkog, niškog, prištinskog) ili kragujevačkog univerziteta? Afera index nije vezana za privatne pravne fakultete, a u pravosuđu se baš trude, oni sa diplomama državnih pravnih fakulteta, da zastari ;)

    • Bjegovic

      18:56 // 3. 10. 2016.

      Da se vise ne zajebavamo i pisemo,pod HITNO smeniti direktora i postaviti g.Marinkovica tj.Bojzija.Smatram da ce g.Marinkovic poboljsati rad svih zaposlenih,da ce se boriti kao Lav da imamo vise letova ka zanimljivim destinacijama,da nece primati radnike jer izgleda da i sada visak postoji.Najbitnije je to da g.Marinkovic ima drugare sirom sveta koji su jako uspesni u svojim profesijama i da ce ih ubediti da lete do Nisa a ne da dolaze svojim automobilima.Nema vise cekanja,,da se sazovu svi odbornici "da se Marinkovic sutra postavi za direktora,ispustio sam da govori savrseno engleski,ruski,pomalo nemacki,znaci i tu nema rasipanja para na razne prevodioce..

  • Зоран Васиљевић

    16:42 // 3. 10. 2016.

    Које су то интелектуалне громаде у ЈП Аеродром. Туже Шабића јер ради свој посао. Јер тражи од њих да ураде оно што су дужни, а што избегавају. Они су Јавно предузеће, а понашају се као тајно друштво где је за улазак потребна иницијација у виду учлањења у СНС.

    • Marko

      17:39 // 3. 10. 2016.

      Može i Nove Srbije, a prethodno članstvo u JUL-u je poželjno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: